28.12.2011

Tänä vuonna jouluna

Oli aurinkoista ja vihreää

ja kuusenoksia lasipurkissa, kuten kaikilla muillakin.

Joulukortteja ikkunassa, kuten viime vuonna.

Lahjoja (olimmeko olleet kilttejä?) ja mitähän tässä paketissa oli? 


Siinä oli tuo keskimmäinen kirja, dekkari, joka liittyy Kölnin kaupunkiin. Kiitoksia blogiystävälle! Berliinistä tuli kaunista joulumusiikkia, kiitokset sinnekin. Muutenkin tuli kirjapaketteja, jotka ilahduttivat. 

 Hyvää huomenta, punahilkka  löytyi yhdestä kirjapaketista. Mieluinen kirja runotytölle!


Ja iloinen yllätys joulupukilta. 6vee on havitellut minun vanhaa toisen luokan lukukirjaani ja nyt hän saikin oman, kun joulupukki oli löytänyt "Korvatunturin koulumuseosta" samanlaisen. (Kyllä nettiantikvariaatit vaan ovat hyviä!)


9 kommenttia:

 1. Onhan tuo eka kuvakin niin kaunis ja jouluinen lumen puutteesta huolimatta. Ja voi tuota punahilkkaa, en muistanut lainkaan sen olemassaoloa, söpö. Meillä kiehuu nyt tee ja härkä hymyilee ja lehmäemännällä hiki helmeilee, kun miettii, mitä ruokaa laittais kiinalaiselle kaverille, jonka vatsa ei nyt tykkääkään eurooppalaisista sapuskoista.

  VastaaPoista
 2. Allu: Vai huutaa kiinalaisen vatsa mää ja huutaa möö.... No sinun keittotaidoillasi ongelma selviää. Mitähän sitten keksit laittaa?

  VastaaPoista
 3. Kivat kuvat ja ihania kirjalahjoja! Aika suloista, että 6-vuotias on havitellut vanhaa kirjaa.

  Hauskaa, että sait Aho-elämäkerran.

  VastaaPoista
 4. Ihana tulppaani-kuva! Nuo olki-huopasydän-koristeet ovat tuttuja: meillä oli niitä kuusessa, kun olin lapsi. Jossain lienevät äidilläni tallella edelleen.

  Retroaarteet-kirja näyttää houkuttelevalta, täytyykin etsiä käsiinsä.

  VastaaPoista
 5. Hienosti tulppaanit kukkivat jouluna. Ja kiltit lapset saavat aina paljon lahjoja. Hienoja kirjoja. Tuo Korvatunturin koulumuseosta saatu kirja on hyvin tutun näköinen. Hyviä välipäiviä!

  VastaaPoista
 6. Karoliina: Silmät loistaen hän pakettia avasi. Epäili ensin, että se on se minun kirjani, kunnes näki, että ei ole!
  Juu, Ahosta olen tyytyväinen, oli lahja itselleni:-)

  Lumikko: Joulukoristelaatikon pohjalta löysin nuo sydämet ja nehän sopivat tuohon oksaan just eikä melkein!
  Kumma kun noita retroesineitä on alkanut katsoa aivan eri silmällä kuin ennen. Tuo kannessa oleva kahvipannu on ollut kesämökillä piilossa, mutta on nyt täällä kotona ihailtavana.

  Sira: Kilttejä olemme näköjään olleet, sillä yhdessä paketissa oli jopa itsetehty kaunis seinäkalenteri, jonka kansikuvana oli sininen muumimökki:-)

  VastaaPoista
 7. Retroaarteet kirjaa en ole nähnyt, mutta nyt himoitsen pelkän kannen perusteella. Vanhat astiat, mummolta ja vaarilta perityt sekä kirpparilta ostetut on mulla käytössä ja olenkin antanut pois kaikki uudet astiat kattiloita myöten. Tuo kannen kahvipannu on niin hieno, hyvä ettei piilottele enää mökillä :)

  Siellä on ollut lukutoukkien joulu :)

  VastaaPoista
 8. Saga: Retroaarteet on minulle sellainen must-kirja, koska kaapit ovat täynnä kaikenlaisia nuoruudenajan kippoja ja kuppeja, joita on alkanut katsoa aivan uusin silmin.
  Kirjalahja on aina ok, mutta kyllä noille pienille ne legot ja paloautot taisivat vielä tärkeämpiä olla. Jos itse haluan lahjoja, pätee kirja ja suklaa.

  VastaaPoista
 9. Wäre nicht die schöne weihnachtliche Dekoration, könnte man glauben, du fotografierst aus einem Frühlingsfenster!

  Prosit 2012 aus Wien

  VastaaPoista