26.11.2011

ON TÄMÄ KANSSA!!

Huomenna on jo ensimmäinen adventti, joten tänään on sitten pikkujoulu, eipä uskoisi! Mittari vain jaksaa näyttää lämpöasteita ja"syysmyrsky" riehua.  Eikö nyt pitäisi olla edes hiukan lunta, että pikkujoulutontut pääsisivät piiloutumaan kinoksen taakse,


kun ovat juosseet ovelta ovelle, soittannet kelloa tai koputtaneet äänekkäästi ja heittäneet kynnysmatolle kortin, jonka takana on salaperäinen pikkujoulutervehdys.
Tällainen perinne elää vielä täällä, vaikka vuosi vuodelta laimeneekin. Varsinkin vanhat ihmiset kertovat innoissaan, mitä kaikkea tuohon aikoinaan liittyyi. Aika paljon olivat tavat muuttuneet noista ajoista jo silloin, kun me tänne muutimme, mutta kyllä meidänkin lapset mielellään muistelevat, kuinka jännittävää oli syöksyä lumikinokseen, kun oli heitetty kortti ja talonväki huhuili ja etsi tonttuja.
Muutaman kerran on ovikello soinut tänä iltana, ja vaikka


pimeää pihaa valaisevat kynttilät, ei tonttuja näkynyt. Vikkeliä olivat. Varmuuden vuoksi oli parasta huutaa: ♥ Hyvää pikkujoulua. Glad lillajul ♥

     Taiteillut meidän J. vuonna 1980


10 kommenttia:

 1. Leider werden die alten Traditionen immer weniger, auch hier. Besonders schön finde ich deine Zweigvasen - wahrscheinlich Eigenproduktion, oder?
  Liebe Grüsse zum 1. Adventwochenende

  VastaaPoista
 2. Wienermädel :Ist der Google Translator besser geworden? Du verstehst ja alles, was ich schreibe:-) Prima!
  Ja, die Zeigvasen sind meine. Hast du schon wieder Keramik gemacht oder ist es nur Herr W. der Schalen und Schüsseln aus Holz macht?
  Schöne Adventszeit!

  VastaaPoista
 3. Voi, tuosta muistuu mieleen, miten alakoulussa annettiin kortteja kavereille ja osoitteeksi kirjoitetti "käteen". Hauskaa pikkujoulua ja terveisiä myös taiteilija J:lle, toivottavasti kinttu on kunnossa!

  VastaaPoista
 4. Der Google hat sich nicht verbessert, aber manchmal kann ich erraten, worum es geht :-)
  Glück gehabt.
  Ich habe leider einen Stillstand bei der Keramik, ein Stück im heurigen -Sommer roh produziert und wieder Pause. Mir fehlt die Energie, weil ich wahrscheinlich zuviele andere Aufgaben übernommen habe. Deine Vasen sind wirklich schön!
  Liebe Grüsse

  VastaaPoista
 5. Allu : Ai teillä oli sellainen kiva tapa. Omasta lapsuudestani ei muistu pikkujoulusta muuta mieleen kuin pikkujoulukuusi.
  Taiteilija J kävelee jo jalallaan, mutta vielä pitää olla malttia sen kanssa. Kirsikkahilloa on kuulema vielä jäljellä, joten eiköhän se siitä;-)
  Hyvää 1.Adventtia!

  Wienermädel : :-)

  VastaaPoista
 6. Ihania nuo tekemäsi vaasit. Ja pikkujouluaika on alkanut. Eilen kävin ruotsalaisten joulumarkkinoilla katselemassa ja kuuntelemassa Lucia-kulkuetta. Tuli jouluntuntuinen olo, vaikkakin hyvin on lämmintä. Hyvää adventtiaikaa sinne teille!

  VastaaPoista
 7. Ihan piti katsoa kumman "taiteilijan" käsialaa nuo tontut ovat. Kasvonmuodosta tunnistin ne omakseni. Tuli mieleen, että piirsiköhän se kolmas taiteilija koskaan tonttuja ;-)

  Allu: Kiitos terveisistä! Tällä jalalla ei vielä suoriteta pikkujoulutontun vikkeliä jalkoja vaativia kortinjakotehtäviä, mutta muuten tosiaan käytän jalkaani jo ihan kiitettävän hyvin.

  J

  VastaaPoista
 8. Ai jestas, nyt vasta tajusin, että rouva on itse tehnyt nuo maljakot, vau.

  VastaaPoista
 9. Sira :Kiitos samoin tälläkin "kanavalla". Kävin blogissasi katsomassa teidän Lucia-kulkuettanne. Kyllä se vaan tuo mieltälämmittävän tunnelman tähän adventtiaikaan. Minun pitää aina kuulla Hoosianna näin ensimmäisenä adventtina.

  J : Jos se kolmas taiteilija piirsi tonttuja, niin varmaan sitten istumassa traktorin hytissä:-) Pitääkin etsiä noista piirustusvarastoista.

  Allu : Kyllä, ne ovat made by me!

  VastaaPoista
 10. Allu :Piti vielä sanoa, että Mr. Clarissalla oli hauskaa,kun näki sinun rouvittelevan minua aivan kuin hän. Me ollaan siis niin virallisia täällä:))

  VastaaPoista