15.11.2011

Näin minä teen

kun haluan kirjoilleni  tai kalentereilleni tai ehkä reseptiviholleni omannäköiset kannet. Idea ei ole uusi, sillä näitä kankaisia kirjankansiahan minä tein jo blogitaipaleeni alussa. Samaa kangastakin oli pieni pala jäljellä, mikä oli hyvä, koska  kangas tuntuu lukiessa hyvältä käsissä.


1.  Kirja laitetaan avattuna kankaan päälle. Leikataan siten, että kangaspala on joka reunoilta 5cm leveämpi kuin kirja. (Oikea ja vasen reuna saa olla leveämpikin).

2. Reunat siksakataan ympäriinsä ja molemmista sivureunoista, oikealta ja vasemmalta taitetaan ja  noin sentin levyinen saumavara nurjalle puolelle ja silitetään.

3. Kirja aseteaan avonaisena kankaan päälle. Taitetaan käänteet  sivuilta ja kokeillaan, että kangas ei kiristä, vaan kirjan voi avata ja sulkea vaivattomasti. Silitetään nämä sivureunojen taitokset. Samoin silitetään 5 cm.n levyiset taitokset ylä- ja alareunaan.

4. Sitten siirrytään jälleen vanhan  Husqvarnan ääreen ja ommellaan ylä- ja alareunoista 5cm päästä saumat kaikkiin nurkkiin. 

Näin! 5. Kiepautetaan kansi oikeinpäin ja laitetaan kirja sen sisälle. Hauskin työ on vielä edessä, tai olisihan sen voinut tehdä jo tuolla alussakin, eli kannen koristeleminen oman näköiseksi.

6. Valinnan vaikeus, kun näitä siirtopaperille tulostettuja kuvia on jo entuudestaan äidistä, isästä. isovanhemmista ja koko suvusta.

7. Kanteen pääsi tällä kertaa lapsuudenaikainen vappukuva. Kirja sen sisällä vaihtuu tarpeen mukaan.

Mietin, että näitähän voisi tehdä vaikkapa joululahjaksi kirjoja rakastaville

7 kommenttia:

 1. Enpä panisi vastaan, jos saisin tuollaisia joululahjoja.
  Nimimerkki Jetlaggilainen (kello on puoli kuusi!)

  VastaaPoista
 2. Kiva idea. Sinä se jaksat värkätä vaikka mitä. Ensin joulupallot ja nyt idea joululahjaan... Ja vanha Husqvarna toimii!

  VastaaPoista
 3. Allu: Kirjoita lahjatoivomuksesi toivomuslistaasi joulupukille ja lupaat vielä olla kiltti, niin eihän sitä koskaan tiedä, miten ne tontut yllättävät.

  Sira: Katsos kun aikoinani hosuin ja satuin laittamaan blogini nimeksi Luovaa puuhastelua, niin on välillä näitä velvoitteita siihen suuntaan :))
  Husqvarna on 60-luvun vanhus ja toimii hyvin.

  VastaaPoista
 4. Gute Idee, wiedereinmal. Schade, dass meine Nähmaschine 300 km weit weg ist!

  LG aus Wien

  VastaaPoista
 5. Wienermädel: Schade dass du diese Buchumschläge per Hand nähen musst:))
  LG

  VastaaPoista
 6. Mikä kaunotar tuo sinun Husqvarna. Paperilla on tullut päällystettyä kaikenlaista, mutta ei kankaalla. Haaveilen kirjansidonnan taidoista, silloin päällystäisin kankaalla.

  VastaaPoista
 7. Saga: Itsekin aina ihailen tuota "Elna-mosterin" kaunista konetta.Siis miehen mosterin.
  Kuten huomaat, olen kiinnostunut kirjojen päällystämisestä, joten enköhän minäkin joskus pääse tuolle sidonnan asteelle.

  VastaaPoista