19.11.2011

Mielen piristäjiä

Tämä on jälleen sellainen päivä, että harmittaa vähän, kun ei oikein saa tehtyä kaikkea kivaa, mitä haluaisi. Tai ei ehdi ja kun on niin pimeääkin!  Aurinko raukka yritti olla hetken esillä piristämässä mieltä. Hyvä sekin, kuten myös se, kun meillä on näitä hienoja sanataiteilijoita, jotka löytävät ne oikeat lauseet, joka tilanteeseen.
Nämä kun aina muistaisi:

Ei sinun tarvitse osata laulaa,
kunhan laulattaa niin päivä onnistuu.
Helena Anhava


Olen minä sentään kiitollinen elämästä: 
että sai lukea Tsehovia ja Blixeniä, Nabokovia ja Gorkia,
Tanizakia ja Jotunia.
Ja että sai itse tehdä muutaman muistiinpanon.
Eeva Kilpi


Tehokkaita sanoja, sillä taidan nyt jatkaa tätä  ikuisuusprojektiani, joka alkaakin olla jo loppusuoralla.

Edit: Kirjahyllykuva vaihdettu:-)

10 kommenttia:

 1. Yritin tiirailla, mitä saksalaista kuvasta löytyy, mutta vanhat silmäni pettivät. Kiva, että kirjaprojekti on loppusuoralla, sillä sittenhän pääset tänne jatkamaan hommia. Samalla saat pyyhittyä remonttipölyt kirjoista ja laittaa ne aakkosjärjestykseen niinkuin ne kauan kauan sitten olivat.

  VastaaPoista
 2. Allu: Tuossa hyllyillä näkyy vain kotimaista kaunokirjallisuutta aakkosjärjestyksessä. Minulla on saksankieliset eri hyllyllä. Korissa se punavalkoinen pikkukirja sattuu olemaan Geschichte der deutschen Sprache ja sen alta häämöttää myös pieniä kirjoja, päällimmäisenä Eichendorffin Aus dem Leben eines Taugenichts. Ei sun silmissä vikaa ole, laitoin tahallani epäselviä kuvia kirjoista, vaikka eivät enää ole pölyisiä:)

  VastaaPoista
 3. Yritin saada selvää, mitä kaikkia kirjoja sinulla on. En oikein saanut selvää kaikista noista nimistä. Sinuhe Egyptiläinen oli sellainen, joka minullakin on.
  Hienoa, että projektisi alkaa tuottaa tulosta ja on lopuillaan.

  VastaaPoista
 4. Tosiaankin hyvin viisaita sanoja! Kiitos niiden jakamisesta tänään. <3

  VastaaPoista
 5. Sira: Kun tuli jo kaksi "valitusta", vaihdoin tuohon selvemmän kuvan, kun sellainen toki oli varastossa. Näkyy hiukan paremmin. Entäs nuo nuotit? :-))
  Ja nyt jälleen hetkeksi kirjaston puolelle.

  Karoliina: Ole hyvä. Sanat olivat minullekin tänään ne sopivimmat.

  VastaaPoista
 6. Jouduin siitä huolimatta katselemaan suurennuslasin läpi. Hienoja kirjoja sinulla on. Ja mitä tuohon lauluun tulee, niin jos laulattaa niin laulaa saa. Äänelläänhän linnutkin laulavat. Kopioin itselleni tuon musiikkikuvan ja kokeilen soittaa sitä tunteakseni kappaleen. Sellaista se elämä on.

  VastaaPoista
 7. Sira: Joo, epäselviä edelleen. Tarkoitus oli etsiä hyllyltä nuo Kilven runon Tsehovit, Blixenit ja muut, mutta en vaivautunut,kun oli tämä kuva:-)
  No, joko tunnistit kappaleen? Sehän on tämä vanha tuttu. Sattumalta tuli esiin, mutta sånt är livet. (Toivottavasti kuuluu Berliinissäkin!)

  VastaaPoista
 8. Voi kirjat! Onpa hauska hetki sitten kun saan kantaa omat laatikkoni yli kahden vuoden varastoinnista, muistanko edes mitä kaikkea löytyy...

  VastaaPoista
 9. Kiitos - musiikki tuli selvänä perille. Säästyinpä yhden käden opettelulta.

  VastaaPoista
 10. Maarit: Juhlahetki se on aivan varmasti.
  Ei voi muuta kuin ihailla teidän ahkeruuttanne siellä talon remontoinnin parissa!

  Sira: Nyt sitten kuuntelet toisella korvalla ja soitat samalla toisella kädellä:)

  VastaaPoista