22.11.2011

Hetken oli valoisaa

  Miten kuurainen aamu ilahduttikaan eilen.......


......tänään oli sitten jälleen tavallisen harmaata.  Mitäpä tuosta - joulumieli ehti kuitenkin jo asettua taloksija niin tein ensimmäisen joulupallon. Lapasten kutomisen laitoin hetkeksi sivuun, kun halusin kokeilla, miltä nämä perinnekuvioiset pallot näyttävät kuusen oksalla. Arnen ja Carlosin Joulupallot-kirjasta kerroinkin jo täällä [linkki].

Siinä kutoessa tulisi aika ehkä pitkäksi (vaikka  noiden pallojen kuvioiden seuraamisessa on kyllä oltava tarkkana), joten joskus kuuntelen radiota, jos sattuu tulemaan mielenkiintoista ohjelmaa juuri silloin.Useimmiten minulla on kuitenkin ladattuna joku mielenkiintoinen kirja, jota samalla kuuntelen. Tällä hetkellä se on  tämä Juhani Ahon pienoisromaani Helsinkiin jossa saan siirtyä 1800-luvun tunnelmiin , sen sielunmaisemiin, matkakuvauksiin, sosiaalisiin oloihin ja kaikkeen siihen, mitä toi tullessaan muutto pienestä maaseutukaupungista Helsinkiin.  Kielipolitiikkakin nostattaa tunteita aivan kuten meidänkin  päivinämme.

 Nyt lataan muutaman osan lisää, että on kuunneltavaa huomenna, kun jatkan kutomista, joko lapasten tai joulupallojen  - se onkin muuten hauskaa ja koukuttavaa hommaa.


14 kommenttia:

 1. Ah, Juhani Ah-o! <3 Nuo joulupallot ovat nyt todellinen villitys. Voi että, pitäisiköhän sitä itsekin kaivaa puikot esiin... Jos minulla sellaiset vielä jossakin on. En ole ihan varma.

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Uusi yritys. Söötti joulupallo. Ja Ahoakin tekis mieli kuunnella, mutta kun kuuntelen nyt jatkuvasti vain
  tätä

  VastaaPoista
 4. Helsinkiin on kyllä kiinnostava teos, vaikka ei suosikkini olekaan Ahon kirjoista. Kuuntelen nyt mielelläni äänikirjoja kävelyllä, siivotessa tai ennen nukkumaanmenoa.

  VastaaPoista
 5. Karoliina : Aho siellä & Aho täällä :-).
  Ihan yllätyin, kun näin, että noilla joulupalloilla pallotellaan "joka blogissa". No, en ihmettele.

  Allu : Minäkin menen nyt kuuntelemaan tuota

  VastaaPoista
 6. Hanna : Olen vielä niin kirjan alussa, että saa nähdä, mitä siitä pidän. Äänikirjat ovat kyllä käteviä, kun minulla on sellainen "paha" tapa, että aina pitää tehdä kahta asiaa samanaikaisesti.

  VastaaPoista
 7. Pitäisiköhän minunkin siirtyä noihin äänikirjoihin, niin voisi tehdä montaa työtä samanaikaisesti. Käsitöitähän voi tehdä radio ja/tai televisio katselemalla, mutta kirjaa ei voi lukea samanaikaisesti.
  Siis olet siirtynyt sinäkin joulunodotusaikaan noine hienoine joulupalloineen.

  VastaaPoista
 8. Hups, tulipa huonoa suomea. Piti kirjoittaa, että radioa voi kuunnella ja/tai televisioa katsella samanaikaisesti. Ajatukset lentävät nopeammin kuin kädet kirjoittavat.

  VastaaPoista
 9. Sira : Äänikirjat ovat hyviä. Nuo lukemani olen ladannut iPodiin, se kulkee kätevästi mukana.
  Pilkunviilaaja, joka itse usein hosuu kirjoittaessaan ja tekee virheitä sen kun ehtii, suosittelee seuraavaa:radiota/televisiota katsellessa.
  Olet asunut liian kauan Berliinissä:-)

  VastaaPoista
 10. Väliin tuntuu siltä, että kehittelen aivan omaa kieltä. Kiitos neuvosta!

  VastaaPoista
 11. Liebe Clarissa, ich habe den Christkindlmarkt Plan noch gar nicht gesehen, danke! Ich werde ihn sicher besuchen und fotografieren!
  Das Mädchen kaufte die Platten am Flohmarkt, wi rhaben unsere noch im Schrank.
  Liebe Grüsse aus Wien

  VastaaPoista
 12. Sira : Ymmärrän hyvin tuon. Itse kun olen joutunut käyttämään paljon toista kotimaista, huomaan että se vaikuttaa kirjoittaessani usein esim. sanajärjestykseen.

  Wienermädel : Es ist gut, dass wir den Christkindlmarkt via Webcam live sehen können!
  LG

  VastaaPoista
 13. Minäkin, joka en talvesta piittaa, ihailin ensilumen satamista. Tänään onkin sitten satanut vettä ihan kunnolla, nytkin ropisee ikkunaan.

  "Pojat" ovat synnyttäneet melkoisen joulupallobuumin. Itse en osaa tuollaisia tehdä, mutta ihailen blogeissa näitä.

  VastaaPoista
 14. Saga : Yöllä satoi kaatamalla, nyt on aivan satumainen auringonlasku.
  "Pojat" selittävät niin tarkkaan , kuinka palloja tehdään, että kaikki aivan varmasti osaavat tehdä. Selkeät piirroskuvat mukana jokaikisestä vaiheesta silmukanluonnista alkaen.

  VastaaPoista