12.7.2011

"Lomalla"

Heinäkuisten päivien vietto on sujunut ihan mukavasti kesäpaikassa  ja kotona - työtä tehden tai laiskotellen ja juhlienkin.

Useimmiten on saanut herätä aurinkoiseen aamuun, muutamana päivänä liian helteiseenkin. Melkein 30 °C päivän ensimmäisinä tunteina on kyllä liikaa,  pienen helpotuksen yrittävät tuoda avonaiset ikkunat joka huoneessa.


Helteet ovat kypsyttäneet mansikat ennätysvauhdilla  ja kun meillä oli 5 vee viikonloppukaverina, lähdimme hänen kanssaan tutun mansikkaviljelijän luokse..........
.....mansikan hakuun. Tyttö halusi sitten vapaaehtoisesti osallistua marjojen perkuuseen, joten lapsityövoiman käytöstä on turha puhua. Työtä tehtiin kilpailumielellä, sillä vähän väliä oli mitattava, kenellä oli korkeampi vuori noita mansikan kantoja:) Sovittiin aina, että hänellä.Kun työt oli tehty, laitettiin juhlamekko päälle, uudet sandaalit jalkaan, lahjat reppuun ja lähdettiin synttäreille.


3 vee täytti nyt 4 vee ja sehän oli suuri päivä. Jo kaukaa näkyi lippu liehuvan tangossa ja vähitellen täyttyi talo iloisista vieraista. 4 vee oli itse valikoinut kakkunsa koristeet ja mikä nyt olisi pikkupoikien mielestä herkullisempi kuin suklaa-kermakakku, jonka päällä kummitukset huhuilevat ja hämähäkit kiipeilevät suklaaverkoissaan.


Pihan trampoliini houkutteli lapsia.......


ja aikuisia. 


Vauhtia riitti tässä  2-vuotiaitten menossa, mutta mitenkähän on tasa-arvon laita;)


11 kommenttia:

 1. No on sielläkin ihan yhtä söpöjä lapsukaisia kuin meillä kävi. Mitenkäs te päästätte sen kuuman ilman sinne sisään avoimista ikkunoista? Meillä oli tänään kaikki ikkunat kiinni, että sisällä ei olisi niin kuuma. Teidän kuiva kuumuus on tosin paljon parempaa kuin tämä meidän kostea kasvihuoneilma. Herkullisia kakkuja tarjolla, rupes tekeen mieli makeaa. Oletko muuten kokeillut tehdä Maulwurfkuchen? Se on täällä kovin pidetty lastenkutsuilla.
  http://www.helpster.de/maulwurfkuchen-rezept_14536#video

  VastaaPoista
 2. Siellä vietetään selkeästikin leppoisia päiviä. Kummituskakku on hilpeän näköinen :) ja tuo viimeinen kuva on niin mainio.

  VastaaPoista
 3. Allu: Kun nuo kaikki ikkunat ovat auki, saadaan jonkinlainen ilmavirtaus tänne sisälle, muuten täällä on kuin saunassa. Sen huomaa, kun tulee kotiin ja ikkunat ovat olleet kiinni.
  Tuohan oli helppo ja herkullinen ohje! Pitääpä ehdottaa elokuun synttäreille, kun 5v täyttää 6. Liivatteen sijasta vain agar-agaria, jota ei ole tehty "luista,suolista ja jänteistä", tai ilmankin onnistuu varmaan.

  VastaaPoista
 4. Saga: No enimmakseen leppoisia:) Poika oli neuvonut äitiään, että tuo eikä mikään muu! Maistui kyllä herkulliselta, vaikka oli peloittavan näköinen.

  VastaaPoista
 5. Allu: No toki, en muista, mitä meidän likat ostaa, mutta on niitä. http://www.baeren-treff.de/

  VastaaPoista
 6. Ai, miten ihania, kesäisiä kuvia! Näistä tuli hyvälle mielelle. :) Kakku on mahtava, ja ihailin myös pienen neidin asua, etenkin todella kaunista mekkoa. <3

  VastaaPoista
 7. Karoliina: Kiva jos hyvänmielen tunnelma välittyi.
  Mekko on minustakin söpö. Elloksesta kuulema ostettu;)

  VastaaPoista
 8. bei uns war es jetzt auch einige sehr heiss, max. 35°, daswar schon heftig, besonders nachts. Was macht sdas aber aus, wenn man so schöne Kindergeburtstage feiert?
  Liebe Grüsse

  VastaaPoista
 9. Hui mikä hämähäkkikakku! Varmasti päivänsankarin mieleen.

  Minä en ole oikein ikinä ymmärtänyt, miksi ikkunoita ei saisi kuumalla pitää auki (äitini siitä aina motkottaa). Meillä ainakin helteellä loppuu ilma, jos ei ikkunat ole auki. Nimenomaan yötä päivää; yöllä tulee sitä vähän viileämpää ilmaa. Tänä kesänä asennettiin hyttysverkotkin, mikä poisti aikaisempien kesien hyönteisongelman.

  VastaaPoista
 10. Wienermädel: Nein - 35°C!! Hoffentlich nicht mehr.

  Lumikko: Kakku oli kyllä vaarallisen näköinen, mutta herkullinen:)
  On ihanaa kesäyönä, kun kuuman päivän jälkeen ikkunasta tulee viileämpää ilmaa, oikeastaan nautin vaikka tulisi kylmääkin. Peiton alla on kuitenkin lämmin.
  Ehkä joissakin taloissa on joku ilmanvaihtosysteemi, joka vaatii, että ikkunoiden on oltava kiinni. En tiedä.

  VastaaPoista