22.6.2011

Ideoita metsästämässä

Tätä kannatti odottaa. Katja Rinkisen Vintagen viemää ont täynnä kivoja ideoita, omaperäisiä ja sellaisia joita ei ole mahdoton toteuttaa.


Parolan asema-blogia seurattuani osasin sen toki jo arvatakin. Nyt on vielä toiveenani  saada Shannon Fricken Väreillä kodikasta-kirja, sitten olisikin jo aika alkaa tehdä itse jotakin eikä vain ihailla toisten käsien töitä.  Oikeastaan olisi parasta pitää kiirettä sen hankkimisessa, jos ei halua maksaa suuria summia ja tehdä kuten Lumikko,  ostaa kirja käytettynä noin viidellä eurolla Amazonista:)

Nuo kirjat inspiroivat tekemään sadepäivinä kivoja asioita, tai ainahan niiden selailemisesta nauttii, mutta kauniina kesäpäivänä odottavat piha ja puutarha ikuisine töineen. Puutarhaan voi tietenkin mennä vain haaveilemaan ja ideoimaan ja sitten voi ryhtyä toteuttamaan ideoita, joita Johanna Vireahon ja Sari Tammikarin Onnellinen puutarhuri-kirja on täynnä.

Tämän kirjan sain tosin vahingossa, kun en muistanut peruuttaa sitä ajoissa kirjakerhossa, mutta vahinko ei ollut yhtään hullumpi.  Inspiroivaa katseltavaa ja luettavaa kannesta kanteen.
On hyvä rauhoittua tällaisten kirjojen parissa, kun puutarhanhoito ei kuitenkaan aina suju kuten itse haluaisi. Kerroin jo aikaisemmin röyhkeistä harakkanaapureistamme eikä tässä muu nyt auttanut kuin aloittaa vastahyökkäys.
                                                                                                                                                                              

Ostimme Linnunpelätin Huminalankaa, jota pingotimme keppien väliin ja nyt seuraamme, humiseeko tuo  niin, että linnut eivät uskalla tulla lähelle ja kun kaikki keinot ovat tarpeen, pitää CD-levytaktiikkaakin tässä hädässä kokeilla. Emme me noita kirsikoita haluaisi rastaille ja harakoille syöttää.
Ehkä tuollaisia rumiluksia jaksaa puutarhassaan sietää, kun siellä kuitenkin on niin paljon kaunista, kuten  
 Iirikset

ja unikot, jotka parhaillaan avaavat nuppujaan.9 kommenttia:

 1. Toi CD-linnunpelätin on hieno, pitääkin laittaa muistiin ensi vuodeksi naapurin kirsikkapuun takia, joka tänä vuonna jätti paljon kirsikoita rastaille, kun kukaan ei ehdi(naapuri)/viitsi(Allumies)/yletä eikä uskalla nousta tikapuille käsipuolena(minä) poimimaan ylemmällä olevia marjoja.
  Olen lukenut tuosta Vintage-kirjasta, kuulostaa hienolta ja sinä kun vielä varmaan toteutat ideoita, mulle ne jäisi vaan kirjassa ihailtavaksi.
  Amazonin käytetyt kirjat on hieno idea, munkin kaveri osti juuri lähes juuri ilmestyneen kirjan pilkkahintaan. Mullekin Amazon kirjoittelee että myisin luetut kirjat niiden kautta, mutta kun en aina raaski luopua niistä kirjoista. Sitä paitsi en niin kamalan paljon osta niiden kautta, kun yritän tukea täkäläisiä kirjakauppoja, kun kuitenkin käytän niitä hyväkseni ja katselen siellä kirjoja. Eri asia on tietenkin, jos asuu jossain kaukana kirjakaupoista tai jos on käsi kipsissä kotona. Allumies pelkää aikoina, jolloin olen kipsin takia kotona, kun postimyynnistä tulee päivittäin paketteja, kun teen frust-ostoksia.

  VastaaPoista
 2. Tulipas tohon nyt noita juuria.

  VastaaPoista
 3. Allu: Olenhan minä kirjakaupan kanta-asiakas, mutta kun sinne kuitenkin on matkaa yli 30km, tulee tilattua postin kauttakin. Tässäkin asiassa on kehitys mennyt täällä maaseudulla taaksepäin, ennen täällä oli sentään kunnon kirjakauppa. Kyllä minä noista kirjatilauksistani saan kuulla yhtä ja toista, mutta vain leikkimielellä, kun kuitenkin ollaan samanlaisia kirjatoukkia molemmat.

  VastaaPoista
 4. Allu: No niin, ja nyt tuli Akateemisesta ilmoitus kanta-asiakkaille: Alennus 20% pokkareista. Mitähän sieltä löytyisi:)

  VastaaPoista
 5. Menin tänään kirjakauppaan runonnälän takia, mutta päädyinkin käsityö/tuunaus hyllylle. Mitä ihanimpia kirjoja on kyllä tarjolla. Tuo Vintagen viemää kirja taitaa pitää sisällään paljon käyttökelpoisia ohjeita, olen lukenut siitä jo muutamasta blogista. Teehän jotain ja esittele meillekin :)

  VastaaPoista
 6. Joo, mullekin tulee s-postia Akateemisesta, mutta taitaa olla tällä hetkellä tarpeeksi lukemista tossa kasassa muutenkin.

  VastaaPoista
 7. Vintagen viemää on ihana, selailin sitä kirjastossa oikein antaumuksella, yritin painaa ihanimmat kuvat mieleeni... Jos sen joskus saisi jostain halvalla, niin ostaisin.

  Mieluusti minäkin tukisin niitä pieniä kivijalkakauppoja, mutta täällä maalla niitä ei ensinnäkään ole, ja toisekseen olen sen verran vähävarainen, että joudun ostamaan sieltä, mistä halvimmalla saan. Amazonin Marketplacessa käytettyjä kirjoja kauppaavat usein pienet ja sympaattiset divarit, joten ei minusta niidenkään tukemisessa mitään vikaa ole.

  VastaaPoista
 8. Saga: Minulla on varastossa kaksi 50-luvun taulunraamia ja tuossa kirjassa oli kivoja vinkkejä, miten niitä voisi uusiokäyttää. Jospa aloittaisin niistä:)

  Allu: Ajattele, jos Akateemisesta löytyisi kuitenkin nyt halvalla just se pokkari, jonka aina olet halunnut. Ilmoittele, jos niin on. Ne on loppu sitten, kun Suomeen tulet!

  Lumikko: Sain tuon suht halvalla Tyyli& Koti-kirjakerhosta, mutta ne postimaksut:(
  Sieltä saisi nyt alehinnalla suomenkielisen Fricken kirjan, mutta verrattuna Amazonin hintaan se on vielä kallis.
  Haikeana muistelen niintä aikoja, kun kotikaupungissani oli pieniä kirjakauppoja siellä täällä. Nyt on vain yksi iso, eikä edes hyvä ja sen lisäksi marketit. No onhan sitten jokunen antikvariaatti pelastamassa tilannetta.

  VastaaPoista
 9. Lumikolle vielä: 1. Korjaus, onhan noita kirjakauppoja kaksikin, toisessa on enimmäkseen rotsinkielisiä kirjoja.
  2. Sain Amazonista sen viimeisen Sense of Style: Colour-kirjan. Sinne jäi vain kaksi ja niitä ei toimiteta ulkomaille. Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista