19.6.2011

Ehdinpäs!

Tänään vietetään Luonnonkukkien päivää ja viime tipassa saan tänne laitettua pari kuvaa päivänsankareista. 

Retkelle ei meidän tarvitse lähteä niitä etsimään, sillä kesäpaikkamme pihassa riittää koiranputkia, 

voikukkia, timoteitä ja muita heiniä ja kaikenlaisia muita luonnonkasveja,

joista voi tarvittaessa keittää vaikka soppaa.

 Mitähän täältä löytyy jälkiruuaksi?  Niittyleinikkejä, kissankelloja? Ehkä eväsrasiassa oli kuitenkin Muumikeksejä.


Hyttyset ja muut pörriäiset ajoivat porukan välillä sisälle kuuntelemaan  uutisia hallitusneuvotteluista, säätiedotkin ovat aina tärkeitä ja tietenkin musiikki. Jos sieltä olisi sattunut tulemaan Moriartyn "Jimmy", olisin ollut enemmän kuin tyytyväinen, mutta eihän sieltä sitä tullut, joten laitetaan juutuubi asialle.


Siis nämä ovat hyviä!

6 kommenttia:

 1. Ihana kappale, ihan mun makuun. Harmi, etten tiennyt tuosta luonnonkukkapäivästä, täällä olisi nurmikko taas täynnä tuhatkaunokkeja.

  VastaaPoista
 2. Allu: Jos tykkäsit kappaleesta, niin toivottavasti sait kuunneltua 16.5. postauksessani Private Lilyn, yhtä hyvän!
  Tiedätkö, mistä tuhatkaunokki on saanut nimensä? Jos et, voit lukea tämän sadun: http://www.luontoportti.com/suomi/fi/kukkakasvit/kaunokainen

  VastaaPoista
 3. Onkohan se suomalainen satu? Vai koskeeko Marian kyyneleitä matkalla Egyptiin, niinkuin jotkut legendat kertoo? Meillähän kukkaa nimitetään useimmiten Gänseblümchen, mutta ei tiedetä, mistä se nimi johtuu.

  VastaaPoista
 4. Allu: Siis kyllä tämä blogielämä on sivistävää! Tuo on varmaan suomalainen versio. Saksaksi luin tämän: Nach der Missionierung Europas wurde die Verehrung der Sonnengöttin auf die Jungfrau Maria übertragen, so dass das Gänseblümchen zum „Marienblümchen“ wurde. Eine christliche Legende besagt, dass die zarten Blümchen den Tränen Marias entsprangen, als diese Heilige Familie auf der Flucht aus Ägypten war. Eine andere deutet die rötliche Randfärbung als Blut des Jesukindes.

  VastaaPoista
 5. En tiennyt minäkään tuollaisesta päivästä, mutta sattumalta keräsin eilen ISON vaasillisen koiranputkia -minä kun tykkään näistä yksinkertaisista luonnonkukista.

  VastaaPoista
 6. Susadim: Samat sanat, minäkin tykkään ja nyt ovatkin ojanpientareet kauneimmillaan;)

  VastaaPoista