16.5.2011

Rennosti vaan


Livet är alltför dyrbart och kort
att städas, tvättas och diskas bort.
Gå du ut och njut av luft och sol
ingen stjäl dammet från bord och stol
disken står alldeles säkert kvar
medan du en vilopaus tar. *


Tänään on satanut ja paistanut vuorotellen, joten puutarhatöiden pariin en mene rentoutumaan, vaan taidan kuunnella tätä uutta tuttavuutta, ranskalais-amerikkalaista Moriarty-yhtyettä, josta en aikaisemmin ole kuullut mitään, vaikka ovat esiintyneet jo vuodesta 1995.  Exellent!! on pakko sanoa.*Summittainen käännös runonpätkästä sitä haluaville: 
Elämä on aivan liian arvokas ja lyhyt
tuhlattavksi siivoamiseen, pesemiseen ja tiskaamiseen 
Mene nauttimaan ulkoilmasta ja auringosta
kukaan ei varasta pölyä pöydiltäsi tai tuoleiltasi
tiskit pysyvät aivan varmasti tallessa 
sen aikaa, kun pidät lepohetken.

8 kommenttia:

 1. Elämä on tosiaan aivan liian lyhyt moneenkin asiaan. Täällä on tullut vettä koko päivän, mutta nyt paistaa mitä kaunein ilta-aurinko!

  VastaaPoista
 2. Juhuu, ymmärsin sen tekstin ilman apuakin, jag är mycket stolt. Video aukeaa tässä läppärissä hitaasti, pitää yrittää uudelleen yläkerrassa.

  VastaaPoista
 3. Lumikko: Niin on, kuten tähänkin: "opi toisten erehdyksistä, sillä elämä on niin lyhyt, ettet ehdi tehdä kaikkia virheitä itse" Tuo taitaa kyllä olla helpommin sanottu kuin tehty. Pitäisikö alkaa kirjata vihkoon kaikki muiden tekemät virheet ja aloittaa opiskelu:)

  Allu: Mun mieheni R on sitä mieltä, että jos osaa saksaa, osaa myös ruotsia ja päinvastoin. Hmm, en tiedä tuosta, joten saat syystä olla ylpeä! Heja Allu!

  VastaaPoista
 4. Kyllä se tosiaan on niin, että saksan taito jelppaa kovasti. Ja täytyy myöntää, että osaan lukea hyvin ruotsia, mutta en ymmärrä varmaan puhetta, en ainakaan riikinruotsia.

  VastaaPoista
 5. Hei:) Kiitos käynnistä! Oikein passeli runo, sopii juuri tällaiseen päiväuniaikaan, kun ehtisi kaikenlaista mutta toisaalta ainut hetki huilata..

  VastaaPoista
 6. Allu: Kyllä siitäkin ruotsista tulisi ymmärrettävää, jos pari kuukautta olisit Svea-mammaa tervehtimässä. Ajattele nyt, opinhan minä ymmärtämään Kölschiäkin, vaikka se nyt onkin jo unohtunut.

  Maarit: Muistin yhtäkkiä, että olit kommentoinut täällä, mutta kommenttisi häipyi bloggerin ongelmien mukana ties minne. Onneksi löysin blogisi kuitenkin.Touhua teillä näyttää riittävän.

  VastaaPoista
 7. Jep, jep! Nyt on niin kylmä ja ikävä sää, joten olisi aikaa vaikka tiskata (mutta ei vaan huvita...).

  VastaaPoista
 8. kato nyt tätäkin: Kyllä ne tiskit siellä pysyy, jos on kurja sää niin mieluummin hyvä kirja käteen. Se piristää enemmän.

  VastaaPoista