4.5.2011

Kädet ahkerina

Minulla on aina oltava joku käsityö, johon tarttua, kun satun olemaan sillä päällä. Joskus kestää ikuisuuden saada valmiiksi pienikin työ, joskus tulee valmista käden käänteessä. Nämä alla olevat minityöt valmistuivat hetkessä.Tuo pieni söpö amigurumi-nalle, joka on Punaisen Ristin Hyvän Mielen-kaupasta [linkki]  ostettu Japanin katastrofin aikaan, sai minut uteliaaksi, osaisinko tehdä tällaisia  Mochimochi pupuvauvoja, joiden ohjeen löysin  Mochmochi Landin blogissa. Helppoahan se oli ja tekeminen kesti vain muutaman minuutin.  Sieltä löytää muitakin hassuja pikkuolioita.

Sininen Kuplafolkkari

Punainen pakettiauto

Miniautojen ohjeen näin kerran täällä Virkverket-blogissa. 
Vaikka meidän pikkuisilla pojanpojilla on autoja joka lähtöön, olivat nämä pehmoautot heti leikeissä mukana. 


Ja mitä isot edellä, sitä pienet perässä. 3vee huomasi, että autoleikeistä puuttui lautta, jolla pääsee meren yli toiseen maahan. Autotallista löytyi laudanpala, nauloja ja vasara ja sitten vain töihin,

sillä autot jo odottivat Turun satamassa, että pääsisivät autolautalla Tukholmaan.

17 kommenttia:

 1. Suloisia kuin mitkä!

  Mahdatko lukea vanhempien postaustesi kommentteja? Kovin vanhaan en kommentoinut, tuohon toukokuun haasteeseen, joka on mainio niin idealtaan kuin toteutukseltaan. :)

  VastaaPoista
 2. Katja: Kun lapsenmieli on pysynyt tallella, on näiden tekeminen todella hauskaa. Juuri äsken katselin aamu-uutisia ja siinä sivussa valmistui taas yksi pupu tai mikä lie.

  Tuo haaste on muodostunut melko vapaamuotoiseksi. Alunperin näin sen eräässä saksalaisessa blogissa ja sitä olen sitten mieleni mukaan muutellut. Mukaan vain sinäkin!

  VastaaPoista
 3. Ai kun ihania. Ja varmasti lapset leikkivät noiden itsetehtyjen autojen ym. kanssa yhtä mielellään kuin kaupasta ostettujen lelujen kanssa. Itsekin kudoin/tein aikoinaan H:lle milloin koiria, milloin sammakoita. Niitä löytyy meiltä yhä edelleen, ei ole heitetty roskiin.

  VastaaPoista
 4. Sira: Juttelen tässä skypessä juuri T:n kanssa ja hän kertoi autojen olevan leikeissä mukana tasaverataisina "hienompien" ajoneuvojen kanssa:)
  Luulin, että sorminäppäryyteni/kärsivällisyyteni ei riittäisi näiden parin sentin kokoisten pupujen tekemiseen, mutta riittihän se.

  VastaaPoista
 5. Näitä on kiva käydä kurkkimassa, kun olen itse käsitöissä aivan kädetön. :)

  Nokkela poika!

  VastaaPoista
 6. Käypäs kurkkaamassa mun blogia. Siellä on sulle tunnustus: http://mustikkakummunanna.blogspot.com/2011/05/versatile-blogger-tunnustus.html

  VastaaPoista
 7. Pupuvauvat ovat kyllä söpösiä (vaikka luulinkin hiiriksi). Itse en osaa tehdä langasta mitään, en kutoa, virkata enkä ommella. Ja traumat koulun kässäntunneista istuvat niin syvällä, ettei taida olla toivoakaan opetella...

  VastaaPoista
 8. Karoliina: Kiva, sanoo tässä eräs,jolla oli ennen molemmat peukalot kskellä kämmentä!
  Pikkupoika on ihan isäänsä tullut.

  Sara: Ja lisää "hiirulaisia" on tulossa!

  Anna Elina: Pitääpä käydä tarkistamassa;)

  Lumikko: Toivoa sinulla on! Sen voin omasta kokemuksesta sanoa ja lähetän sinut nyt katsomaan, mitä täällä asiasta kirjoitin: http://luovaapuuhastelua.blogspot.com/2009/04/yksi-oikein-yksi-nurin-yksi-oik.html

  VastaaPoista
 9. Mahtavaa, että poika halusi itse tehdä puuttuvan lelun, kuva kertoo kuinka tosissaan siinä ollaan :) Tuollaista luovuutta haluaisin tukea kaikkien lapsien kohdalla.

  VastaaPoista
 10. Susadim: Sitä minäkin - lapsilla pitäisi aina olla lähettyvillä paperia, kyniä ja muuta tilpehööriä eikä saisi pilata intoa motkottamalla sotkusta, mikä tuosta askartelemisesta aina seuraa.
  Noista kuvista aistii hyvin, kuinka hienoa on olla omatekoisen laivan omistaja!

  VastaaPoista
 11. Kuten facebookissa sanotaan: tykkää.

  T. J

  VastaaPoista
 12. Onpas siellä taas taitavia nikkareita.

  VastaaPoista
 13. J: Tänks! Jaa, pitäisiköhän tähän liittää se tykkäämismahdollisuus:) No parempi, jos sanot sen vaikka vain muutamin sanoin etkä vain laita kruksia.

  VastaaPoista
 14. Allu: Te kun matkustelette paljon, niin pitäisikö sinullek rakentaa oma laiva? Jos, niin kerron pikkupojalle.

  VastaaPoista
 15. kato nyt tätäkin: Pieni on kaunista, kuulee usein sanottavan:)

  VastaaPoista