21.4.2011

Puput, tiput ja muut perinteet

Mitä olisi pääsiäinen ilman omatekoisia pupuja ja tipuja!


Nämä meidän lasten aikoinaan tekemät  pääsiäiskoristeet alkavat olla jo "historiallisia". Hyvin  ne ovat kuitenkin säilyneet muiden  koristeiden joukossa. Eivät nuo ole paljoakaan maksaneet, kun on käytetty munakennoja,  jugurttipurkkeja ja värikkäitä kangastilkkuja materiaalina. Siihen aikaan oli alusta asti itse tehty arvossaan,  ennen tiimareita ja muita askartelukeitaita.  Täällä [linkki] on vinkkejä, jos askartelukärpänen puree pyhien aikana.

Olen ollut varmaan aika kiltti, kun postipupu oli piilottanut meidän postilaatikkoon näin paljon kaikenlaista  hyvää ja värikästä ilahduttamaan minua ja muitakin perheenjäseniä, sillä he ovat myös olleet kilttejä.  Näitä  ei nyt vielä avata,  pitää vielä malttaa odottaa. Ei ole helppoa.

***
                                                     
Tänään on kiirastorstai - pääsiäistä edeltävän hiljaisen viikon torstai,  pyhän ehtoollisen asettamispäivä.   Aloin miettiä, mitä tuo kiira tarkoittaa. Selitys siihen ja muutakin asiaa kiirastorstaista löytyy tietoa haluaville täältä [linkki] Alla oleva kuvakin on lainattu sieltä.

Kiiran veto
4 kommenttia:

 1. Mahtavaa, kun olet säilyttänyt lasten askartelut, hauskoja ja hellyttäviä ovat. Nykyään askartelu on sellaista valmiiden osien liimaamista, ennen käytettiin mielikuvitusta materiaalien(kin) suhteen. Oli suuri ilo tehdä jotain vähistä matskuista.

  VastaaPoista
 2. Ihania muistoja. Siellä ne vuodesta toiseen tulevat tiettynä aikana esille. Meilläkin on joka vuosi entisiä maalattuja munia koristeina. Oletpas sinä ollut kiltti. Niin sitä pitää! - Tuo kiirastorstain artikkelin ensimmäinen kuva on sieltä meidän äidin perukoilta. Ts. äitini syntymäpaikka on Paavola. En kuitenkaan ollut perillä tuosta kiirasanasta. Nyt sekin valkeni.

  VastaaPoista
 3. Sieltähän löytyy vaikka mitä, ihania muistoja. Meillä pitäis olla jossain kummipoikavaralapsen askarteluja, mutta enpäs nyt uskalla kiivetä tikapuille niitä etsimään. Luin just äskettäin tuosta kiirastorstain nimestä, en muista mistä. Frohe Ostern und viele bunte Eier!

  VastaaPoista
 4. Susadim: Tuo että olen ne säilyttänyt, kuuluu siihen kategoriaan, että säästän kaiken. Melkein. Suunnitelmissa on kyllä poistolava pihalle, mutta ei tokikaan tällaisille muistoille.

  Sira: Kannatti olla kiltti, juu.
  Ajattele, että äitisi on tuolta seudulta, sepäs sattui mukavasti.

  Allu: Älä nyt missään nimessä rupea kiipeilemään. Kummipoikavaralapsen pääsiäisaskartelut näytät sitten ensi vuonna.

  VastaaPoista