26.4.2011

Arki taas

Tuntuu kuin pääsiäispyhät olisivat kestäneet ainakin viikon ja mikä nautinto, kun tulikin yhtäkkiä melkein kesä, +22 astetta! Mutta mihin nuo päivät sitten menivät?

Meidän pikkutrullit kävivät naapureita tervehtimässä. 


Me kävimme  kesäpaikkalla tarkistamassa, oliko siellä kaikki kunnossa. Matkan varrella näimme, että jäät ovat vihdoinkin lähteneet. Jotkut pellot olivat vielä tulvan alla.


Kaikki oli paikallaan, talo, puut, kivet ja kannot, aitta ja sauna. Lämmin kesätuuli toi meren tuoksun ja linnut lauloivat, riemuissaan ehkä siitä, kun näkivät uudet pesäpönttönsä.
Eväät syötiin pihalla auringossa. Sisällä olikin paljon kylmempää, siitä pitivät huolen paksut hirsiseinät.
Korista löytyi kahvin seuraksi  Timjami-juustokierteitä, joita aion leipoa vielä monta kertaa. Ohje on täältä [linkki], mutta laitoin timjamin lisäksi vielä oreganoa ja basilikaa.

5 kommenttia:

 1. Onpas teillä söpöjä trulleja, meillä ei valitettavasti ole sellaista perinnettä. Ihanan sininen taivas noissa kuvissa, se on se oikea Suomen väri. Olen joskus katsellut tuollaisia kivoja piknik-koreja, mutta en oikein tajunnut, että pannaanko ne astiat sinne sitten likaisena vai mennääkö piknikille vain sellaiseen paikkaan, jossa on tiskausmahdollisuus???

  VastaaPoista
 2. Todella söpöjä trulleja, kuten Allu tuossa jo mainitsikin! Ei meillä tänä vuonna trulleja näkynyt, ei ole näkynyt moneen vuoteen. - Ja kevät näyttää edistyneen teilläkin pitkälle ja aika nopeastikin. Mukava pääsiäisretki teillä on ollut piknikkeineen. Nyt sitten vain odottelemaan kesän tuloa.

  VastaaPoista
 3. Allu: Piknik-kori on siitä kätevä päivän kestävillä retkillä, että siinä on aina kaikki tarpeellinen mukana. Kun astiat on käytetty, ne pistetään tiskikon....eikun muovipussiin ja takaisin koriin odottamaan tiskaamista:)

  Sira: Oli niin mukava pääsiäisretki tuonne kesäpaikkaamme, että olisi halunnut jäädä pitemmäksikin aikaa. Nyt olemme laittaneet lämmön päälle, joten vomme vähitellen jäädä yöksikin.

  VastaaPoista
 4. Kevään ensi eväsretkissä on enemmän riemua kuin kesällä. Hyvät oli eväätkin teillä ja sehän on retkellä (melkein) tärkeintä :)

  VastaaPoista
 5. Susadim: On siinä aina oma tunnelmansa, kun talven jälkeen pääsee taas kesämökin pihalle nauttimaan lintujen laulusta ja sitten just niistä eväistä. Nehän otetaan esille heti, kun on perille päästy:)

  VastaaPoista