25.3.2011

ROUVA JA HERRA KYYHKYNEN

Lintujen talviruokinta pihallamme vain jatkuu ja mikä ilo on seurata sitä vilinää ja vilskettä kun talitiaiset, viherpeipot, töyhtötiaiset ja mitkä kaikki lintuvieraat tuossa ikkunan alla käyvätkään.  Pähkinät katoavat nopeasti varsinkin silloin kun närhet ovat kyläilemässä. 20 pähkinää mahtuu kerralla närhen suuhun, minne se ne sitten vie - omiin ruokakomeroihinsa varmaankin.

Jos tarkkaan katsoo, voi nähdä oksalla kaksi lintua. Siinä istuu  hyvässä sovussa kyyhkyspariskunta
nauttien kevättalven auringosta. Noin ne istua nököttivät männynoksalla  tuntitolkulla. Kun jutut oli juteltu ne siirtyivät hissukseen kauemmaksi toisistaan, ja laskeutuivat  vähitellen maahan pikkulintujen seuraksi ruokailemaan.

Jos joku ei näe noita oksalla istuvia turkinkyyhkyjä, on tässä Wikipediasta otettu hiukan selvempi kuva. Ne eivät olleet turturikyyhkyjä, kuten luulin,  kunnes perheen ornitologi asian oikaisi.
Mutta ei se mitään, Reinhard Meyn laulu sopii tähän kuitenkin.

6 kommenttia:

 1. mä olen enemmän kuin kyllästynyt noihin kurnuttaviin ja kakkaaviin kyyhkysiin täällä kaupungissa ja hätistelen niitä aina vain pois, talitintit on paljon kivempia

  VastaaPoista
 2. Allu: Nämähän eivät ole noita minunkin inhoamiani kurnuttavia puluja, jotka kuuluvat johonkin kyyhkysten alalajiin. Onneksi niitä ei täällä maalla oikeastaan olekaan. Turkinkyyhkyihin en ole kyllästynyt, kun niitä niin harvoin näkee. Ne kakkaavat vain metsässsä omissa oloissaan eivätkä edes kurnuta, joten väärää puuta haukuit:(

  VastaaPoista
 3. Ensin ihmettelin, missä nuo kaksi kyyhkystä on, mutta kun sitten tarkemmin katselin, niin nehän ovat nuo kaksi vaaleata läikkää kuvassasi. Kyllä en oikein ole täällä kaupungissa noiden pulujen ystävä, mutta kun siellä maalla joskus kuulee noita turkinkyyhkysen kujerruksia metsästä, niin ei se ollenkaan häiritse. Tosin tali- ja sinitintit yms. pikkulinnut ovat kivempiä.

  VastaaPoista
 4. Puluistahan ei nyt ollutkaan puhe, hyi ja yäk! Mitä te nyt niistä aloitte höpöttämään:)
  Turkinkyyhky ei kujerra, on paljon harvinaisempi ja on luokiteltu jos nyt ei rauhoitetuksi niin vaarantuneeksi lajiksi. Kyllä nämä saavat tulla meidän pihapiiriin vierailemaan.

  VastaaPoista
 5. Mitähän ne siellä oksalla mahtavat turista... ;-)

  VastaaPoista
 6. kato nyt tätäkin: Luulisin, että tunteja siinä istuttuaan mietiskelevät keskenään, mikä olisi paras hetki laskeutua ruoka-apajille. Ja miten on, menikö tuo naapurin kissa jo kotiinsa, tai vieläkö se odottaa saavansa kyyhkyspaistia. Ei kai sen romanttisempaa:)

  VastaaPoista