30.3.2011

Kevät mielessä

Hyvänen aika - käväisin juuri  katsomassa sääennusteen. En ollut uskoa silmiäni, sillä talven luvattiin vain  jatkuvan. Uhmakkaasti laitoin kuitenkin tuon otsikon,

tai ehkä toiveikkaasti, sillä onhan meillä kevät täällä sisällä tulppaaneineen ja koivunoksineen.

Keväästä on paljon lauluja, mutta tämä  surumielinen Ljusa kvällar om våren on nyt niin ajankohtaisesta Kristina från Duvemåla-musikaalista,  joka perustuu Vilhelm Mobergin maastamuuttaja-eepokseen.  Lehdissä on koko sivun mainoksia tuosta musikaalista, jonka ensikeväinen esityspaikka on Svenska Teatern Helsingissä. Liput menevät varmaan hyvin kaupaksi, ovathan musikaalin tekijöinä tutut ABBA-nimet, Björn Ulvaeus ja Benny Andersson.

8 kommenttia:

 1. ihania tulppaaneja. en ole mikään musikaalifani, mutta tuo saattaa olla hyvä, kun on pätevät pojat takana

  VastaaPoista
 2. Allu: Musikaalit eivät ole koskaan olleet mun suosikkilistalla, mutta kun "jouduin"kerran menemään tuonne samaan paikkaan katsomaan My fair ladya, muutin mielipidettäni. Tosin vain hiukan. Tuotahan voisi jopa mennä katsomaan.

  VastaaPoista
 3. Kylläpä ovatkin keväisen näköisiä kuvia. Kyllä se kevät sinnekin tulee, täytyy vain malttaa mielensä. Samalla kevättä odotellessa voi kuunnella tuota vähän surumielistä musiikkia.

  VastaaPoista
 4. Sira: Onneksi aurinko jo lämmittää niin, että sen tunsi kasvoillaan, vaikka ei lumi siitä näytä välittävänkään. Ja mustarastas on liittynyt muiden pikkulintujen joukkoon. Kevään merkki sekin.

  VastaaPoista
 5. Minä luin juuri, että jos on paljon lunta on kesällä myös paljon itikoita. Tosin tuohon sääskien määrään liittyy myös sekin tekijä, että miten lumi sulaa. Jos aurinko sulattaa lumen ilmaan haiduttamalla, ei itikoita synny niin paljon kuin että jos lumi sulaa sateen vuoksi. Siis lohduttakoon tämä tuota tosiasiaa, että aurinko siellä paistaa, eikä itikoita pääse siten niin paljon syntymään.

  VastaaPoista
 6. Sira: Tuohan oli ilahduttava tieto. Tänäänkin paistaa aurinko!

  VastaaPoista
 7. Minä taasen tykkään tosi paljon musikaaleista. Harmittaa vieläkin, kun taannoisella Kööpenhaminan reissulla jäi Mamma Mia -musikaali näkemättä, kun lippuja ei enää saanut.

  En ollut tuosta Svenskaniin tulevasta musikaalista kuullutkaan. Se kyllä on liian kaukana minulle, mutta saattaa olla hyvä.

  VastaaPoista
 8. Susadim: Minulla on ihmeellisiä ennakkoluuloja musikaaleja kohtaan, mutta kuten kerroin tuossa edellä, My fair lady lievensi niitä.
  Ehkä olit matkoilla kun Kristinaa mainostettiin. Jopa täkäläisissä lehdissä oli kokosivun mainokset ja täältä on kyllä matkaa pääkaupunkiin:)

  VastaaPoista