9.2.2011

Ota koppi!

Vaikka olen raitojen ja ruutujen ystävä,  pidän myös palloista, joten niitä ja pilkkuja ja pisteitä löytyy usein vaikkapa tekemistäni keramiikkaesineistä ja muualtakin  täällä kotona.Eikä siinä kaikki palloihin liittyvä, sillä palloleikit ja varsinkin pallokoulu oli minun lapsuudessani niitä hauskimpia leikkejäni. Koska asuin kerrostalossa, ei ollut puutetta hyvästä, tasaisesta seinästä, joka oli pallokoulussa a ja o. Siihen aikaan, kun äitini oli lapsi, palloteltiin useammallakin pallolla, mutta meillä oli vain yksi tai korkeintaan kaksi.
Kaikki muuttuu ja nyt lapset heittelevät seinään pientä kovaa pomppivaa palloa. Niitä  heillä on taskut täynnä ja aina osa niistä hukkuu ties minne ennen kuin leikki on loppu.


Miten pallokoulua sitten leikittiin?


 1. Tarvitaan tietenkin pallo2. Säännötkin ovat tarpeen, koskapa  kyse on pallokoulusta. Säännöt löytyvät myös täältä.

Aion kokeilla, kuinka tuo sujuu näin vuosikymmenien jälkeen. Kiviseinää ei ole, mutta kyllä täällä sisälläkin voi pallokoulua leikkiä. Niin minäkin lapsena joskus talvella tein ja uskon, että naapurit olivat iloisia, kun seinän takaa kuului pom-pom-pom

Edit:  Mr. Clarissa luki tuon juttuni ja huomautti, että siitä  puuttui eräs toinen pallopeli, jota myös olen harrastanut. Nyt on ollut pitkä tauko myös tämän pelin kohdalla, toivon tauon jatkuvankin. [Linkki]

9 kommenttia:

 1. Vau, oletko tehnyt itse tuon sinisen kannunkin??? Se muistuttaa vähän Bunzlauer Keramik. Meillä ei tuo pallopeli oikein suju, kun on enemmän ikkunoita kuin seiniä ja tulisi kalliiksi.

  VastaaPoista
 2. Allu: Kannu muistuttaa todella paljon Bunzlauer Keramik, koska se on Bunzlauer Keramik:)
  Niin, ei tuo pallokoulu käy oikein sellaisilla softispalloillakaan, mutta olikohan tuo tuttua sinulle sieltä lapsuuden ajoilta?

  VastaaPoista
 3. Sinä olet etevä noissa keramiikkatöissä. Joskus olisi mukava koetella, saisiko itsekin jotain aikaseksi.
  Pallopelit ovat tuttuja minullekin lapsuudesta, ei ainoastaan tuo sinun antamasi pelimuoto, vaan niitähän kehiteltiin jos jonkinmoista. Tuota toista pallopeliä kävin katsomassa. Ensin en muistanut, mutta kun rupesin kokeilemaan, niin muistuipa sekin mieleen. Mukavaa palloilua edelleenkin.

  VastaaPoista
 4. Sira: Tuo keramiikkatöiden tekeminen on sellaista, että siihen jää koukkuun. Kädet ovat "jääneet kiinni" saveen. Nyt pidän tosin taukoa, sillä taloon pitäisi rakentaa lisähuoneita kaikille nyt jo valmiille esineilleni.

  Näin on, kaikenlaisia palloleikkejähän keksittiin itsekin, mutta olin iloinen kun löysin tuon, koska en enää muistanut, mitä kaikkea tuossa koulussa pitikään tehdä. Jos meitä oli monta mukana leikissä, leikimme koulua portailla seisten, en muista, mitä piti tehdä, mutta hauskaa oli.

  VastaaPoista
 5. Minä olin aina huono saamaan koppia (olen vähän kuin yhden silmän näkökyvyn varassa), joten pallopelit ovat aina jääneet vähemmälle.
  Hienoa keramiikkaa, todellakin, omat ja toisten tekemät.

  VastaaPoista
 6. kato nyt tätäkin: Yks on taitava yhdessä, toinen toisessa. Pesäpalloa inhosin sitten myöhemmin,vaikka juoksemisesta ja pallon pelaamisesta pidinkin.
  Tuossahan on suurimmaksi osaksi muiden tekemää keramiikkaa, hienoja, kyllä!

  VastaaPoista
 7. Jotain (koulun)seinään pallon heittelyjä oli meilläkin, mutta en muista oliko se juuri tuota. Kaikkien pallopelien lisäksi heiteltiin marmorikuulia, vähän niin kuin petanqueta.

  Jostain ihmeen syystä tästä postauksesta tuli mieleen kiinalaiset lottopallot (että piti nekin Kiinassa teetättää!)

  VastaaPoista
 8. ihku postaus. O!!!! :) tuota palloleikkia leikittiin monta tuntia.

  VastaaPoista
 9. Susadim: Marmorikuulilla pelaaminen on mennyt minulta ihan ohi. Lasisilla kuulilla pelasimme Kiinanshakkia ja Kiinasta puheen ollen luin jostakin, että ne lottopallot ovat tavallisia pingispalloja, jotka aina tehdään Kiinassa, jospa se on selitys? Pitää vain toivoa, että uudet pallot ovat sellaisia, joilla minäkin voisin voittaa hiukan useammin 4 oikein:)

  Sansku:) No siellähän on tunnettu pallofriikki! Vähitellen voit opettaa tytöllekin tuon leikin.

  VastaaPoista