20.1.2011

Liika on aina liikaa

ja nyt saan kyllä ottaa sanani takaisin. Ei tämä enää olekaan niin ihanaa kuin tuolla alempana väitin.

Kun lunta on nyt tullut valtavia määriä lisää ei teitä ja katuja  ehditä pitää kunnossa.  Autolla liikkuminen ei tällä hetkellä ole todellakaan ole mitään herkkua. Normaali talvikeli, toteaa eräs täällä edelleen, mutta kyllä hiukan pelkäsin istua pelkääjän paikalla tänään, kun maantiellä olimme. Korkeat kinokset tekevät myös ajamisen vaaralliseksi, kun ei näe kuka kulman takaa tulee ja katoilta tippuu ihmisiä lunta luodessaan, jotkut ovat hautautuneet lumeen ikävinkin seurauksin.
Siis tämä kaikki Suomessa, täällähän on totuttu lumeen, tai sitten ei — jos uutisten otsikoihin on uskominen. Meistä on kai tullut niin amerikkalaisia tässäkin asiassa, kun reilu lumisade saa aikaan aikamoisen katastrofin.

Kun illalla on lumityöt tehty, saa aamulla herätä samaan hommaan.En minä, mutta joku kuitenkin.

Tämä maailmakin alkaa jo olla liian yksivärinen , ei auta, vaikka pihaa vaihtaisi. Sitä paitsi täällä taisi olla vielä paljon enemmän tätä valkoista kuin meillä. Joku tuolla kyllä rakentelee iloisena lumikoijaa:o

Ja on muitakin, jotka edelleen osaavat tehdä olonsa mukavaksi.Mikähän niitäkin vaivaa?

Alkaakohan tästä nyt motkotusten sarja. Toivottavasti ei. Mietitään nyt vielä yön yli ja katsotaan aamulla, viitsiikö tätä juttua julkaistakaan.

7 kommenttia:

 1. Nonni, nyt sitten tiedät, millaista täällä on, jos sataa lunta. Meillä on onneksi vaan pari neliöö tehtävä lumitöitä, mutta tuo teidän Latifundium vaatisi jo kokonaista armeijaa hommiin. Mutta kauniilta se kyllä näyttää.

  VastaaPoista
 2. Allu: Kaunishan tuo luminen maisema on, but so what:(

  VastaaPoista
 3. Onko sinulla nyt "tumman sivun katsoja" päällä. Viime viikolla olit niin positiivinen. Ihania maisemia teillä kuitenkin on. Ota oppia tuosta pienesta tytöstä, joka osaa ottaa kaiken niin iloisesti vastaan. Meillä sataa vettä - aamulla "luntakin", joka oli tietenkin räntää ja on jo pois. Harmaata, harmaata on...Harmaa ei ole mikään kovin mieltä ylentävä väri.

  VastaaPoista
 4. Sira: Nyt ollaan jo iltapäivässä ja huomaan, että ei tämä tyytymättömyys kannata, se tosiaan vetää puoleensa lisää tyytymättömyyttä, kuten tuossa "huoneentaulussani" kirjoitin.En siis usko, että motkotusten sarjasta tulee mitään:)
  Harmaan jälkeen kirkas näyttää vielä kirkkaammalta!

  VastaaPoista
 5. Daran können sich nur mehr Kinder freuen, nicht die Schneeschaufler!!!!

  VastaaPoista
 6. Kaunista täältä katsottuna, mutta apua... onkohan siellä Pirkanmaalla yhtä paljon...

  VastaaPoista
 7. Wienermädel: Aber unser Schneeschaufler klagt nie:)

  kato nyt tätäkin: Tuo lumi tuli paikallisesti vain täällä, joten Pirkanmaalla on vain ne lumet, jotka siellä on ennestään. Tämä meidän alueen lumentulo oli oikein uutisjuttu eilen. Erikoisen paljon kun tuli.

  VastaaPoista