22.1.2011

Kamerasta puheen ollen....

Kuinkahan monta kameraa meillä on ollut (eli on edelleen jonkun kaapin nurkassa)? Onhan niitä jokunen, mutta on meillä otettu sitten kuviakin. Monta albumia on täynnä.
Nyt on sitten tämä digiaika ja kuvia on aivan valtava määrä, ei albumissa vaan tällä koneella:(. Tarkistin juuri ja näin, että elokuusta 2010 tähän päivään on kuvat tilaamatta, siis ne kuvat, joista haluan paperiset.
Tuohon 365 projektiini tuli kyllä vuoden jokaisesta päivästä kuva, joten aivan saamaton en ole ollut.

Kyllä ovat kamerat muuttuneet aikojen kuluessa. En tiedä, kuka on ottanut nämä kuvat 1900-luvun alkupuolella sukulaisistamme ja minkä näköinen kamera kuvaajalla oli. Tuskin se noin vanhanaikainen oli kuin tuossa Wikipediasta löytyneessä kuvassa.


Nyt olemme jo menneet viisikymmentä vuotta eteenpäin. Tällaisella kameralla otimme lapsuudessani ahkerasti kuvia. Albumissa olevista kuvista päätellen on useimmat otettu kesämökillä. Voi kun en löytänyt kuvia, joissa kuvattavat ovat nuppineulanpään kokoisia. Paras tyttökaverini ja minä olimme saaneet päähämme, että on seistävä viiden metrin päässä kohteesta :)  Tuo kuvan kamera ei ole peräisin minun kotoani , vaan miehen kotoa. Olikohan tuo joku suosittu merkki siihen aikaan.
Ja siirtykäämme jälleen viisikymmentä vuotta eteenpäin:


ja tulemme digikameroiden aikakaudelle.Tässä ovat uusimmat otokseni. Ja näitähän sitten riittää ja lisää on tulossa!!
Jos minua ei näy eikä minusta kuulu pitkään aikaan mitään, niin tiedoksi, että istun sohvan nurkassa ja tavaan tämän käyttöohjeita:


Palkkioksi siitä, että olen ollut niin kiltti, "yllätettiin" minut tällä hienoudella.En uskalla sanoa vielä mitään tulevien kuvien laadusta. Aika näyttää.

5 kommenttia:

 1. Saitpas mahtavan lahjan! Tuo kyllä innostaa kuvaamaan.

  Tykkäsin jo nelivuotiaana kuvata ja kameroita on tosiaan ollut monenlaisia. Muistan sellaisenkin, johon piti lisäosana laittaa salama, olisikohan silla 8 räpsyä saanut. Yksi sellainen on tallessakin(heh), se kun oli leikeissäni kamera. Sitten oli polaroid ja monenlaista filmikameraa, pokkaria ja järkkäriä, ennen tätä nykyistä digijärkkäriä. Edelleenkin kamera on paras lelu mitä tiedän :) Työkaverini kysyi kameraani lainaksi, arvaa vaan annoinko, silmäterääni!?! :D

  VastaaPoista
 2. Ei voi taas muuta sanoa kuin että noi vanhat valokuvat on aina ihania. Minkä Nikonin sait? Olen itse juuri miettimässä, minkä kameran ostaisi Intian kosteudessa rikki menneen Canonin tilalle. Qual der Wahl, kun kameroita on niin kamalan paljon. Lapsena mulla oli ns. matolaatikko, silloin ei ollut niin paljon valinnan varaa. Hauskaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 3. Susadim: Meillä on kuva tytöstä kolmevuotiaana ja siinä hänellä on kädessään nukketalon hella = kamera:)Mielikuvitusta tarvitaan valokuvia otettaessa, kaikin puolin.
  Omituinen kysymys työkaverilta?!

  Allu: Son tämä: http://www.nikon.fi/fi_FI/product/digital-cameras/slr/consumer/d3100
  Voi sun Canon-raukkaa. Hyvä kamerahan se on, taskussa voi olla mukana missä vain. Kyllä se minullakin vielä laukunpohjalla pysyy.
  Mukavat sunnuntaipäivän jatkot sinnekin!

  VastaaPoista
 4. Tuo on hieno kamera, todellakin. H. osti sen opalta saamillaan taskurahoilla aikanaan. Ne kun kerääntyivät säästötilille ja kun opaa ei enää ollut, mietti H. mitä hän rahoillaan tekisi. Päätyttiin silloin, että unelmien kamera on paras ja samalla kuin muisto opalta.

  VastaaPoista
 5. Sira: Aina ollaan yhtä aikaa "kanavilla".
  Hieno ajatus tuo, H sai tavallaan vielä lahjan Opalta.
  H. onkin varmaan hyvä käyttämään kameraansa. Saa nähdä, miten minun käy. Tämä on kyllä aika automaattinen, joten eiköhän kuvia synny.

  VastaaPoista