30.1.2011

Ja lopuksi piirakkaa

Sunnuntaipäivänä taidamme istua tunnin verran nenä kiinni ikkunassa ja olla silmät tarkkana,

sillä vielä ehtii olla mukana pihabongauksessa. Tunnin ajan saa laskea kuinka monta erilaista lintua  käy vierailemassa lintulaudalla ja pihapuissa. Ainahan me niitä tarkkailemme, mutta nyt ollaan vielä tarkkaavaisempia ja otetaan oikein kynä käteen.  Lisää tietoa täällä [linkki] 

Luin  IHANA-lehdestä, kuinka sanomalehden sivu muuttuu helposti kauniiksi lahjakassiksi. Siltä istumalta, unohtaen kaiken  muun, revin irti sivun Hesarista ja aloin taitella origamitekniikalla - helpolla sellaisella - kassia kokeeksi. Onnistui  ja nyt voin etsiä hauskempiakin sivuja seuraavan kassin tekoon.
Minustahan on tullut ahkera kirjan- ja lehdensivujen uusiokäyttäjä!
~~~~~~~~~~~~~~

Olen askarrellut muutakin. Meidän pojan pikkunaperot leikkivät mielellään näillä isänsä lapsuuden ajan pikkuautoilla aina kun ovat meillä.. Nehän ovat  aarteita heidän silmissään, mutta kun niitä on valtavan paljon, leviävät ne leikkiessä ympäri huoneita, joka nurkkaan. Pienempikin määrä autoja riittää hyvin.
Joulusiivojen aikaan pidin keittiön pöydällä sitten karsintatilaisuuden. Pikkupoikien paras leikkikaveri täällä meillä, eli fafa, tiesi hyvin mitkä pistetään sivuun, mitkä viedään yläkerran komeroon. Pojat eivät ole huomanneet ollenkaan, että automäärä on pienentynyt, sillä paljon niitä on vieläkin. Sitä paitsi nyt saavat pojat ottaa autot mukaansa kotiinkin, tosin vain puseroon painettuna. On siinä pojilla ihmettelemistä, kun tutut autot ovat puseroon hypänneet.

Ja lopuksi piirakkaa, kuten tuli otsikossa luvattua. Nythän on hyvä käyttää ahkerasti pois pakasteesta marjat ja muut. Vuosi sitten tein mustikkakukkoa, mutta tätä piirakkaa olen tehnyt jo vuosikymmeniä.  Ihan yksinkertaista, mutta hyvää eikä liian makeaa. 


Ohje on kulkenut mukana vanhassa vihossani. Paras kirjoittaa se tännekin, sillä näistä ruokaohjeistani täällä blogissa on ollut usein iloa meidän tytöille. Silloin tällöin he käyvät kuulema tarkistamassa, kuinka se yks müsli, tai ne korvasämpylät, tai  se chili sin carne nyt tehtiinkään.

MUSTIKKAPIIRAKKA
Piirakkataikina: 
250g margariinia / voita
n. 7 dl vehnäjauhoja
1 dl vettä
Täyte:
n. 400g mustikoita
hiukan sokeria
1 banaani
2-3  rkl mantelilastuja
1 muna
1. valmista taikina.  2. Vuoraa sillä  piirakkavuoka . Jätä osa taikinasta kanneksi. 3. Päälle mustikat banaaninviipaleet ja mantelilastut. 4. Kauli lopputaikina kanneksi , johon teet reiän, niin se ei halkeile. 5. Voitele munalla ja paista n. 45 min 200asteisessa uunissa. Tästäpä tuli linkkirikas juttu.  Muistakaa ne linnut!!EDIT: Mitkä lintulajit löysivät meidän pihapiirimme yhden tunnin aikana tänään?
Töyhtötiainen
Talitiainen
Sinitiainen
Kuusitiainen
Keltasirkku
Punatulkku
Närhi
Harakka
Viherpeippo kävi aamupäivällä, kun ei vielä laskettu:(


7 kommenttia:

 1. Hyviä bongailuja, toivottavasti näette myös punatulkun. Vanhan kansan perimätiedon mukaan se tietää onnea.

  Hieno paperikassi! Minäkin haluan väkertää tuollaisia. Onko kestävä, voisiko sillä kuljettaa esim. paperinkeräykseen lehdet?

  Lempilelut paitaan painettuna, hyvä idea. Mahtaa poikaset olla polleana.

  Tuo mustikkapiirakka näyttää niin käsittämättömän herkulliselta! Saisipa tuota juuri nyt aamuteen kanssa.

  VastaaPoista
 2. Linturikasta bongailua. Mekin bongailemme, mitä lintuja parvekkeellamme vierailee. Tähän asti ovat käyneet talitiaiset ja sinitiaiset vuorotellen. Joskus ilmestyy varpunenkin, mutta ... Niin ja kerran kävi närhi.
  Pojat ovat varmaan riemuissaan noista paidoista.
  Ja tuota mustikkapiirasta minunkin täytyy tehdä. Tosin minulla ei ole pakastimessa mustikoita, on vain hilloa, mutta voinhan yrittää tehdä siitäkin.
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 3. Susadim: Punatulkku näkyi!! Ja monta muutakin lintua.
  Tosi hyvä idea olisi taitella tuollainen paperikassi, jonka voisi heittää paperinkeräykseen lehtiä täynnä ja sitten taitella taas uusi. Silloin pitäisi käyttää lehden koko aukeama, sillä kun yhdestä sivusta tekee, tulee siitä aika pieni.
  Mustikkapiirakka oli herkullista!

  Sira: Aioin juuri ottaa kuvan närhestä, joka oli kauan aivan lähellä ikkunaa ja "popsi" pähkinöitä, mutta kun tulin kameran kanssa, ei sitä enää näkynyt missään.
  Hillo käy oikein hyvin tuohon piirakkaan, joten kokeile.

  VastaaPoista
 4. Mustikkapiirakkaa syödään täälläkin jälkiruoaksi tänään, oli kyllä hyvää kun ei ole liian makeaa. Vaikka banaanin jätin pois. T. H&S

  VastaaPoista
 5. H&S: Kannatti siis pyytää resepti! Ja kannatti leipoa!

  VastaaPoista
 6. Saisipa mustikoita! Kaupan pakastealtaasta löytyy kyllä, mutta ne ovat niitä mauttomia pensasmustikoita.
  Valtava automäärä! Ja tuo paperikassi on hieno idea. Sellaisessahan voisi antaa vaikka pienen lahjan.

  VastaaPoista
 7. kato nyt tätäkin: Aion kyllä tehdäkin lahjakasseja tällä tavalla. Pitää vain valikoida joku sopiva lehden sivu.
  Autoja kerääntyi vuosien aikana, kun poika oli pieni. Karkkipäivänä hän valikoi mieluummin auton kuin karkkia (söi varmaan sitten siskojen karkkipusseista).

  VastaaPoista