18.1.2011

Asia, jota en kuitenkaan toteuta

Tuli taas luettua perusteellisesti viikonlopun Hesari, kuten aina alkuviikosta, kun on enemmän aikaa:) No just, kevättä kohti tässä ollaan menossa, siitähän tämä sivukin kertoo: Kevään kirjauutuudet ja heti pisti silmiini  muutama mielenkiintoinen kirja noiden  joukosta..

Juttu löytyy myös täältä, jos kiinnostaa eikä lehteä tule. 
Nythän on kirja-alen aika eri kirjakaupoissa ja muualla. Kirjakerhosta tuli ale-paketti sisältäen noille pikkuisillekin lahjakirjoja

"Poppeleita, puluja ja asfalttipihan voikukkia - Milja nauttii kaupungin eri vuodenajoista" on kuin kirjoitettu meidän 5vee luonnonystävälle. Pikkupojat taas saavat  fafan kanssa etsiä, mitä löytyy lentokentältä, huoltoasemalta, rautatieasemalta ja muualta. 

Mutta mikä on tuo asia, jota en kuitenkaan toteuta?  

 Se on tämä.
Kuinka usein käy niin, että me etsimme ja etsimme kirjaa noista hyllyistämme. Usein käy niin, että sitä ei löydykään. Olisi niin hienoa tehdä tällainen kartoteekki eli kortisto, kirjoittaa noille korteille enemmän tai vähemmän tietoa ja ainakin sen tiedon, missä kirjahyllyssä kirja on, tai onko se lainattu/annettu pois tms.
Ja vielä lisäksi, että noita kortteja voisi säilyttää tällaisessa laatikossa  ja niitä saisi selata  käsin ♥ Tietokoneelle tallennetut kirjatiedot eivät olisi ollenkaan sama asia.


Joku toinenkin on ihastunut samaan ideaan:)
Saas nähdä, tuleeko mieleen muita asioita, joita haluaisin tehdä, mutta jotka eivät koskaan kuitenkaan toteudu.(Vaikka mistäs sitä koskaan tietää!)

10 kommenttia:

 1. Toihan olikin kiva linkki, jännä katsoa, mitä kaikkea Suomessa ilmestyy, vaikka niistä suomalaisista suurin osa on tuntemattomia. Daniel Kehlmanniakin on näköjään käännetty suomeksi. Suosittellen lämpimästi Maailman mittaajia eli Die Vermessung der Welt, se oli täällä todellinen "Renner". Tuollainen kartoteekki olisi hieno, joskus olen miettinyt, tekisikö tietsikkaan listan kaikista kirjoista, mutta kun niitä on niin kamalan paljon.

  VastaaPoista
 2. Allu: En ihmettele, vaikka et tunnekaan monia suomalaisia tuossa listassa, koska siinä on todella paljon esikoiskirjailijoita mukana.
  Kävin lukemassa tuosta "Renneristänne", taitaa olla erikoinen teemaltaankin.
  Kartoteekin toteutus: sama ongelma kuin sulla.

  VastaaPoista
 3. Täytyy tuo kirjalista avata toisen kerran. Jostain syystä se ei nyt suostu avautumaan, tai en jaksa odottaa tarpeeksi kauan. 5veelle ja pojille löydätte varmasti helposti luettavaa.
  Mukavia hetkiä kirjojen parissa.

  VastaaPoista
 4. Sira: No linkki avautuu sitten joku toinen kerta. Pitää paikkansa, pikkuisille löytyisi kirjoja vaikka kuinka paljon. Onneksi ovat myös lukutoukkia.

  VastaaPoista
 5. Tuo lehti odottaa lukemista... Olen saanut sunnuntainumeron isältäni lahjaksi, mutta koska isä kuoli vuoden lopulla, loppuu lehden tulokin. Itse en raatsi lehteä maksaa, sehän maksaa maltaita tänne tuotuna (ja nykyäänhän voi lukea tärkeimmät netistäkin).
  Kartoteekki olisi hieno!

  VastaaPoista
 6. kato nyt tätäkin: Voi sinullahan olikin täällä surullinen uutinen. Otan osaa suruunne ja toivon että sinun isäsi sai elää pitkän ja hyvän elämän.
  Minun isäni oli kuollessaan vain 67 vuoden ikäinen.Hän ei ollut vanha, mutta tämä John McDermotin esittämä The Old Man kertoo kauniisti isän menetyksestä. http://www.youtube.com/watch?v=p8ciwefiEiU&feature=player_embedded

  VastaaPoista
 7. Kiitos! Isä sai todellakin elää pitkän elämän, ikää oli melkein 90-vuotta. Ja hän sai olla melkein loppuun asti kotona suht hyvässä kunnossa, sekin oli hyvä asia. Viikonloppuna olemme Suomessa hyvästelemässä.

  VastaaPoista
 8. @kato nyt tätäkin: minultakin lämmin osanottoni.

  VastaaPoista
 9. kato nyt tätäkin: minulta myös osanottoni!

  VastaaPoista