14.1.2011

4.päivän mielihyvän tuo....


....puhtaanvalkoinen talvipäivä. Ihanaa, että luonto on taas  pehmeän lumen peittämä. Sitä on tullut paljon ja kun mies meni pihalle lumitöihin, menin minä etsimään jäälyhtyjäni hangen alta. Löytyiväthän ne sieltä, kaikki neljä .
Pidän kaikista neljästä vuodenajastamme. Nythän on tammikuu ja  pitääkin olla talvi — turhaan me vielä kevättä haikailemme. Luin jostakin  tällaisen hienon oivalluksen:

Optimistit pitävät lukua ilonaiheistaan, 
pessimistit jättävät ne huomiotta.

Aionkin pitää lukua näistä  talvipäivistä ja nauttia niiden kauneudesta.

6 kommenttia:

 1. On teillä kaunista, kyllä meikäläinen tuollaisesta kunnon talvesta pitäisi. Täällä nautin kyllä nyt, että lumet on sulaneet ja mittari näytti jo aamulla keväistä +14C, täällä kun ei osata hoitaa noita talviasioita ja teitä ei aurata eikä hiekoteta.

  VastaaPoista
 2. Allu: Noin on, eihän näitä meidän talviamme voi verrata Keski-Euroopan talviin. Sellaisen vaikutelman saa täällä nykyään, että lumi on jotain uutta ja eksoottista, jonka ei kuuluisi olla täällä enää tähän vuodenaikaan.
  Minähän olen "talven lapsi", joten se on minun oma vuodenaikani:)

  VastaaPoista
 3. Kaunis luminen maisema! Siltikin nautin siitä, että täällä on nyt, pitkään jatkuneen talvisen sään jälkeen, keväinen tunnelma. Viikon päästä lennämme viikonlopuksi Suomeen, ja jo nyt jännittää, millainen ajosää siellä on (pitäisi ajaa Vantaalta Pirkanmaalle, ei onneksi sen kauemmas).

  VastaaPoista
 4. kato nyt tätäkin: Tervetuloa Suomen talveen! Pitää vain sanoa kuten tuo mun mieheni aina sanoo, kun pelkään liukkaita teitä: Nyt on NORMAALI talvikeli (sanotaan oikein painokkaasti).

  VastaaPoista
 5. Kyllä käy vähän kateeksi...Niin kaunista, että silmiä häikäisee. Meillä täällä Berliinissä sataa, sataa, sataa siis vettä. Ei ollenkaan sellainen tammikuu kuin sen pitäisi olla. Mittari näyttää 10 astetta plussaa ja lumet ovat tipotiessään. Vain virukset ja basillit nauttivat tästä tilanteesta. Ei tohdi kulkea enää yleisillä kulkuvälineilläkään, kun joka puolelta kuuluu sellaista röhinää.

  VastaaPoista
 6. Sira: Nyt on kyllä niin kaunista ja viikonlopuksi on luvattu kylmää, mutta sitten lämpenee:( Toivotaan että lumet kuitenkin pysyvät.

  VastaaPoista