28.12.2010

Meidän joulu


Mikä riemu, vihdoinkin  tuolla ulkona liikkuu joku, ei kai vain joulupukki! Myös pikkuinen W kuuntelee korva tarkkana, mutta taitaa olla liian jännittävää, joten paras juosta äidin syliin.
Isommilla lapsilla oli paljon kerrottavaa joulupukille. Vakuuttivat olleensa aina kilttejä ja siitä hyvästä saivatkin sitten monta pakettia. W unohti ujostelun, kun huomasi, että se oli turhaa hommaa, täällähän tapahtui vain hauskoja asioita ja mistähän joulupukki tiesi, että S toivoi ompelukonetta? Sillä piti sitten melkein heti ommella vaatteita leikkihamsterille.

Jouluun valmistautuminenhan alkaa pikkujouluna. Australialainen pikkujoulutonttu toi mukanaan kolme kengurua, jotka kotiutuivat hyvin tähän uuteen talviseen ja lumiseen  maahan.  O tuossa pitää vastaanottopuheen.
Lumitöitä on riittänyt jonkin verran, linnuista on pidetty huolta ja lumessa on rämmitty ja leikitty Seuraa johtajaa, kuten kuvasta näkyy. On tämä mukavaa,  tämä joulun aika.
Uusi vuosi kuitenkin lähestyy ja uudet suunnitelmat alkavat täyttää mielen. Lähtisikö vaikka matkalle jonnekin?

Nyt ollaan tuolla,  minne päin sitä lähdettäis?

9 kommenttia:

 1. Kiva postaus ja niin söpöjä tonttuja siellä ja ihanat kengurut rivissä. Huomasin muuten ihan heti sen ompelukoneen. Näitkö minun lahjojen joukossa ompelukoneeni? Se olikin ollut vaikea hankinta, kun ei Suomesta meinannut löytyä sellaista ja olin jostain ihmeen syystä välttämättä halunnut "ompeluskoneen". Äidin sisko oli sitten Oulusta sellaisen saanut.

  VastaaPoista
 2. Allu: Näin toki sinun "ompeluskoneesi". Ei niitä tosiaankaan siihen aikaan paljoa näkynyt. Pojilla oli kyllä jo kaikenlaisia teknisiä vempaimia, mutta ei tytöillä. Missä sinun koneesi on nyt?

  VastaaPoista
 3. Ihania pikkutonttuja siellä teillä onkin liikkunut. Joulu on mukavaa aikaa pikkuisille, mutta myös vähän isommille - varsinkin kun seurailee noitten pienten tonttusten touhuja. S:lle mukavia omepeluhetkiä. Minulle ei koskaan Joulupukki tuonut ompelukonetta, ainoastaan sellaisen pienen "kapsäkin", jossa sisällä oli kaikenlaista ompelutavaraa. Minulla on se vieläkin tallessa, sisältö on vain muuttunut.

  VastaaPoista
 4. Sira: Onhan nämä pikkutontut kivoja, mutta oli teillä varmaan yhtä suuri ilo niistä isommista tontuistakin, jotka siellä kävivät.
  Käpsäkki oli mieluinen lahja aikoinaan, vai mitä! Mitähän siellä sisällä nyt sitten on?

  VastaaPoista
 5. Onpas odottavan näköistä pikkuväkeä parissa kuvassa :) Jännitys välittyy tänne saakka. Minäkin huomasin ompelukoneen heti, mahtoi olla mieluinen.

  VastaaPoista
 6. Susadim: Kyllä vaan,nuo hyppivät paikoillaan pelkästä iloisesta jännityksestä ja välillä juostiin ikkunalle kurkkimaan.
  Ompelukone oli toivomuslistalla, joten uskon, että on mieluinen. Vielä ei kenelläkään ole ollut aikaa auttaa tyttöä oikeissa ompelutöissä, mutta suoraa saumaa surrutttelee innoissaan ristiin rastiin kangastilkuille:)

  VastaaPoista
 7. Minun kapsäkkini sisältä löytyy minun henkilökohtaisia "aarteita", joita ei muille näytetä.

  VastaaPoista
 8. Man sieht, dass das Weihnachtsfest schön war, glückliche Kinder sind das schönste Geschenk.

  Liebe Grüsse

  VastaaPoista
 9. Wienermädel: Ja, es ist schön zu sehen, dass den Kinder glücklich sind:)

  VastaaPoista