1.10.2010

Säätiedotus

Lähdimme laittamaan kesäpaikkaamme talvikuntoon. Emme aio yöpyä siellä enää ennen ensi kesää, joten patjat nostettiin pois sängyistä, laittakoon hiiret pesänsä muualle, matot pois lattioilta, samasta syystä + etteivät niiden kauniit värit haalistuisi sitten kevätauringossa. (Yhden kerran tekivät hiiret pesän sänkyyn ja yhden kerran haalisti kevätaurinko mattojen raidat, nuo kerrat riittäköön).


Mutta tuo sää! Siis kuinka tämä on mahdollista??

Aina sama juttu. Matkalla voi sataa, olla sumuista......


...mutta perillä paistaa AINA aurinko! Niin kävi tänäänkin. Laskimme leikkiä ihan loppumatkasta sumuisella tiellä, että perillä kuitenkin paistaa aurinko ja eikös vain niin ollutkin. Jälleen kerran:)
Jos lukijoiden joukossa on  luonnontieteilijä, voisitko selittää tämän omituisen luonnonilmiön. Kiitos.!

7 kommenttia:

 1. Kohta ne hiirten syystanssiaiset alkaa siellä kesäkodissanne, myyvät jo lippuja siinä kuistin alla...ihan hyvät varotoimet kuitenkin pesänrakennuksen estämiseksi.

  Kerropa uteliaalle, mitä olet purosta tehnyt? En pääse siitä eilen antamastasi linkistä katsomaan, enkä löytänyt sitä täältä blogistasi.

  VastaaPoista
 2. Sama kokemus meillä ennen vanhaan Suomen matkalla. Ruotsissa AINA aurinko, Suomessa AINA sade. Tuo teidän kesäpaikka on siis "Ruotsissa". Minä olen pyydystänyt viime viikkoina neljä hiirtä meidän terassilta. Eläköön SuperCat hiirenpyydys. Yksikätinen asuinkumppanini joutuu ottamaan hiiren pyydyksestä, kun minä en sellaiseen koske. Nyt lähden katsomaan, mistä ihmeen purosta tuo Susadim höpöttää.

  VastaaPoista
 3. Susadim: Tuosta Purosta kudoin huivin. Laita sana puro tuohon hakuruutuun tai käy katsomassa tammikuun 10 pv:n postaukseni. Siellä on kuva ja ohjelinkki Baktus-huiviin.

  Allu: SuperCat toimii meillä tuolla kesäpaikassa niin hyvin, että hiiret eivät ole uskaltaneet enää tulla muuta kuin kurkistamaan jostain kolosta ja häipyvät samaa tietä takaisin. Hieno keksintö. Parasta oli kuitenkin varautua siihen, että niistä on tullut rohkeampia ja valtaavat talon.

  VastaaPoista
 4. Mutta kivahan se vain on kun aurinko perillä paistaa!
  Ja kyllä kait ne hiiretkin lämpimän majapaikan talveksi tarvitsevat. Tietenkin voisivat jossain muualla lepäillä talven kuin ihmisten sängyissä. Minäkin laitan aina vuodevaatteet niin, ettei hiiret niissä nuku, vaikka kyllä ne siellä aitassa taitavat talvella kuljeskella jäljistä päätellen.

  VastaaPoista
 5. Sira: Niinhän sen pitää ollakin!!
  ☼ Pääasia, että perillä aurinko paistaa.☼

  VastaaPoista
 6. Mökillä olisi sitte meidän kollilla makoisat oltavat; tanssivia hiiriä kuonon edessä ja aurinkoinen piha paistatella päivää ;-)

  VastaaPoista
 7. kato nyt tätäkin: Kollilla olisi oikeat kollinpäivät siellä, tosiaan:), kunhan nyt ei nenäänsä liian lähelle SuperCatia
  pistäisi.

  VastaaPoista