28.10.2010

Onko nyt niin, että...

......olen vaikutteille altis kokkaaja tai sitten vain utelias kokkaaja?
Tässä yhtenä päivänä näin HERKULLISEN näköisen ohjeen täällä ja tietenkin minun piti tehdä tätä tomaattilisuketta mahdollisimman pian. Kyllä kannatti!.


Sitten oli matkittava kaikkia muita bloggaajia ja leipoa näitä herkkuja  Vähän helvetin hyvä pulla-ohjeella  Se löytyy  Anna-Härkösen Taikinaterapiaa kirjasta.
Näitäkin kannatti tehdä!  

Kirsikka-suklaamuffinien ohje on myös löytynyt jonkun blogista ja uteliaisuus heräsi näidenkin kohdalla.
Tarvitaan 2 munaa - 1½ dl sokeria - 1dl maitoa -75g rasvaa sulatettuna - 1tl vaniljasokeria - 1½tl leivinjauhetta - 2dl vehnäjauhoja - ½  dl tummaa kaakaojauhetta - 1½ dl St. Dalfour kirsikkahilloa. . 200 asteessa n.15 min. Pinnalle sulatettua suklaata


Mitä muuta? Jaa, müncheniläisiä matkin, kun leivoin näitä Brezeneitä (niillähän olla monta nimeä). Eivät olleet läheskään yhtä hyviä kuin aidot, mutta kuulin, että uunin pitää olla  kuumempi kuin ohjeessa, niin onnistuu. Lidlistä ostin paketin.



Tänään tein hirssipihvejä, joiden ohjeen 5vee toi  hiljattain Steiner-päiväkodista. Siellä  tarjotaan enimmäkseen kasvisruokaa ja vieläpä luomu sellaista. Hyvä. että lapset saavat puhdasta ruokaa. Pitäisi lähettää päiväkodin emännälle kiitoskirje tästä ohjeesta, sillä maistuvia nämä olivat, vaikka hiukan suuritöisiä..
Pihveihin tarvitaan hirssiä, purjoa, parmesan-juustoa,  maitorahkaa, ryytisuolaa. Paistamiseen voita. Tarjotaan puolukkahillon kera. Meillä on tuossa karpaloita, joita mies toi  torilta. On kyllä itsekin menossa poimimaan. Minua ei mukaan saa, koska pelkään kävellä pehmeällä suolla.

Lopuksi ravintoa  myös sielulle eikä vain ruumiille.

7 kommenttia:

  1. Onpas herkullisen näköistä kaikki, tuota tomaattilisuketta pitää kyllä kokeilla! T. H.

    Tänään me syötiin perunalaatikkoa, puolukkasosetta ja kasviksia, ja välipalaks raksuja maidon kanssa. T. S.

    VastaaPoista
  2. H: Viikonloppuna tarjotaan, jos sopii!
    S: Nam, nam!

    VastaaPoista
  3. Ei saa näyttää ruuan kuvia, jos lukija ei ole syönyt mitään päivällä ja joutuu odottamaan vielä ennenkuin saa iltapalaa.

    VastaaPoista
  4. Allu: Miksi pitää sitten katsoa, en pakottanut!! Oot utelias. Sitä paitsi nyt on minullakin niin nälkä, että on mentävä syömään jotain. Kesti liian kauan tehdä postaus, kun eräät soittelee ja Skypeilee koko ajan:(

    VastaaPoista
  5. Voi että tuli nälkä...Enkä pääse nyt keittiöön kokeilemaan yhtään mitään, kun siellä yks mies on vallannut koko keittiön tapetteineen ja liistereineen. - Minäkin oon vähän sellainen utelias kokeilija, kun näen hyvän reseptin. On ihan pakko tehdä ja maistaa!
    Kivoja noi sielunruuatkin ovat!

    VastaaPoista
  6. Sira: Miten viihtyisää teillä sitten on, kun saatte nauttia "uudessa" keittiössä herkkuja, joita sinulla on nyt aikaa suunnitella. Ehkä saamme oikein kuvan tuosta hetkestä:)

    VastaaPoista
  7. So viele Köstlichkeiten, ich bin immer hungrig - das macht wohl die Jahreszeit, aber für mich ist das sehr schlecht!!

    Liebe Grüsse

    VastaaPoista