7.9.2010

Löytömatkalla syyskuussa

Puolukoita löytyy, löytyy myös pihlajanmarjoja ja kehäkukkiakin vielä.

Hirvikärpäsiä löytyy. Niitä on puolukkametsässä varmaan yhtä paljon kuin marjoja. Vielä seuraavana päivänä osaa tuo pikku ilkimys yllättää tulemalla esille jostain hiusten kätköistä. Heti rupeaa kutittamaan niskaa, kun vain ajatteleekin!

Joku syy löytyy aina juhlien järjestämiseen. Tässä viikonlopun Kynttiläjuhlat. Idean takana oli 5vee. Tarjolla mustikoita. Ohjelmana laulua.

Ja lopuksi ihmeiden ihme: löysin itsesi kirpputorilta! Meillähän on tavaraa niin, että voisin pitää montakin kirppistä täällä kotona, mutta miten ollakaan, eksyin kaupunkimatkalla aika kivaan kirpputori/antiikkiliikkeeseen. Löytyihän sieltä vaikka mitä, mutta kun ei kaappeihin enää mahdu!  Tuo pieni hinkki toi mieleen lämpimiä lapsuuden muistoja. Maitokaupasta käytiin ostamassa isommalla hinkillä maitoa ja tuollaisella pienellä kermahinkillä kermaa, siis ennen pullo/pussi/tölkkimaitoa. Muutaman euron maksoi ja se oli minun.Lisää keraamisia vuokia en oikeastaan tarvitse, mutta tuo väri pakotti minut ostamaan. Tumma sinivihreä Meri-vuoka ei sekään ollut hinnalla pilattu. Ja sitten nuo syvät Otso-lautaset. Meillä on niitä ennestään, ehkä jo 70-luvulta ja nyt sain yhden rikkoutuneen tilalle uuden ja vielä viisi kappaletta lisää. Hienoa. Riittää suuremmallekin joukolle. Nuo  lautaset olivatkin aivan pakollisia ostoksia, muut mieltä lämmittäviä. 

10 kommenttia:

 1. Tuon maitohinkin minäkin tahtoisin. Oli sellainen kotona, äiti oli sen mulle ostanut huutokaupasta, mutta sitten kun äiti kuoli, se oli hävinnyt kaapistani ja löytyi kälyn pöydältä, en kehdannut sanoa mitään. Puolukoita näkyi meidän vihanneskaupassa tänään, niitä tuodaan Puolasta.

  VastaaPoista
 2. Allu: Sointuu hyvin: puolukoita Puolasta. Onneksi eivät hirvikärpäset tule kaupan päälle. Idästähän ne ovat tulleet ja vähitellen viime vuosina levinneet tänne asti.

  VastaaPoista
 3. Allu: Siellä kirpparilla oli paljon Ruskaa. Ostanko sinne teidän kellariin:) ?

  VastaaPoista
 4. En ole vuosiin viihtynyt kirppareilla, mutta vanhoja astioita niistä joskus metsästän. Minulla on pappani maitotonkka, jossa on hänen nimikirjaimensakin. Kukkia siinäkin. Hyviä löytöjä teit. Minä yritän joskus tavaroiden ja vaatteiden kohdalla "yksi pois, yksi tilalle" -periaatetta. Tosin helpoin tapa päästä turhasta tavarasta on muutto...

  VastaaPoista
 5. Susadim: Ehkä suurin syy kirppareilla käymättömyyteeni on se, että meillä on ihan tarpeeksi tuollaista isovanhemmilta ja muilta sukulaisilta perittyä tavaraa ja kun mitään ei heitetä pois, niin...
  Enkä voi heittää, kun pidän niitä niin arvokkaina:) Meidän kohdalla eivät muutotkaan ole auttaneet.

  VastaaPoista
 6. Miten olet saanut bloginimesi eteen bloggerin B:n tilalle tuon linnun? Olen joskus yrittänyt saada selville, miten se muutetaan, mutta nix verstehen.

  VastaaPoista
 7. Allu: Kun ei ole mitään bloggattavaa, voi leikkiä blogin ulkoasun kanssa:)
  Olin hiukan uhkarohkea kun tein tuon lintu-faviconin. En oikein ymmärtänyt kaikkea, mutta onnistuin, ihme kyllä. Tämän mukaan tein: http://www.bloggerihakkeri.net/2010/02/kuinka-lisata-favicon-blogger-blogiin.html

  (täällä myös neuvotaan: http://tools.dynamicdrive.com/favicon/ )

  VastaaPoista
 8. Ja tuolta se sitten näyttää! En ole vielä koskaan nähnyt hirvikärpästä, ei niitä silloin aikoinaan vielä ollut (niin paljon).

  VastaaPoista
 9. kato nyt tätäkin: Hirvikärpäset ovat nyt näköjään levinneet kunnolla tänne saakka. Inhottavaa! Ei koskaan aikaisemmin ole ollut yhtä paljon. Pilaavat marjastamisen ilon. Onhan meillä kaikenlaisia verkkohattuja ym., mutta ei paljon auta.

  VastaaPoista
 10. DAnke für die lieben Worte, wir nehmen alles nur mehr mit Humor und lachen über unsere "Wasserspiele", obwohl es wirklich nicht lustig ist.
  Deine Bilder stimmen wunderbar auf den Herbst ein, meine liebste Jahreszeit!
  Liebe Grüsse

  VastaaPoista