20.9.2010

Kamera kertoo 1

Kuten jo mainitsin, kävimme etelänmatkalla. Ensimmäinen kohde oli Espanj.. ei kun Espoo. Siellä meillä on "kaupunkikesämökki". Kun oli matkan varrella koluttu Tampereen uusi Ikea ja ajettu muutama sata kilometriä pääsimme illan suussa sinne perille.

Tässä keittiömme ikkunan edessä oli muutamia vuosia sitten vain metsää, mutta nyt valkoisia taloja silmän kantamattomiin.

Olohuoneen puolelta avautuu aina vaihtuva maisemataulu. Motiivina pilvet, linnut, aurinko. kuu ja tähdet.

"Kaupunkikesämökiltä" teimme matkoja itään päin. Ensimmäinen etappi oli Porvoo ja erityisesti Vanha Porvoo. Kuinka monta kertaa kymmenien vuosien aikana olemme vain ajaneet tuon kauniin kaupungin läpi pysähtymättä ihailemaan tätä vanhaa miljöötä!
 
Vaikka kuvista ei huomaa, vilisi kiinalaisia, japanilaisia ja muunmaalaisia turisteja kameroineen joka puolella. Minä siellä muiden mukana räpsyttelin omaa Canoniani.

Porvoon matkan päätteeksi kävimme tietenkin Brunbergin makeistehtaalla ( Kotipuolesta oli tullut jo puhelimitse tilauksia). Nyt taidan mennä ottamaan yhden suukon ja jatkan kuvaselostustani toisella kertaa.

11 kommenttia:

 1. ihanan isoja kuvia. en ole itse vielä keksinyt miten isontaa omat kuvani näin isoiksi.

  porvoo on mahtava paikka. mmm, brunbergin tryffeleitä alkoi tietty heti tekemään mieli. :P

  VastaaPoista
 2. Porvoo on todella Suomen parhaita.
  Kas vain, kun jaksoin kommentoida. Olen nimittäin vähän kuumeinen ja ihan naatti enkä ainakaan jaksa itse postata.

  VastaaPoista
 3. sansku: Laitoin isot kuvat, kun ei ole kuin vähän tekstiä.

  Allu: Päivällä olin minäkin ihan naatti, vaikka en kuumeessa olekaan, joten nukuin. Nyt oon sitten pirteä kuin peipponen keskellä yötä.
  Toivottavasti kuume menee pian ohi, sköt om dig!

  VastaaPoista
 4. Ihanat syksyiset värit! Ajoit sitten varmaankin lapsuudenseutujeni halki, Tampereen Ikean on siinä rajan tuntumassa, ja moottoritie halkoo peltoja, joilla lapsuudessa hiihtelin! Porvoo on hieno kaupunki, kävimme siellä kesällä. Edellisestä käynnistä olikin kulunut pitkä aika.

  VastaaPoista
 5. Porvoon vanhakaupunki on ihan yliveto, kaupunkielämää idyllisimmillään. Olen siellä monta iloista ja onnellista hetkeä viettänyt. Oi niitä onnekkaita, jotka siellä asuvat!

  Upea taivas pilvineen ja valoineen noissa kuvissa.

  VastaaPoista
 6. Ihania kuvia Porvoosta... Siitäpä on kauan kauan aikaa, jolloin itse kävin siellä. Ihana kaupunki todella. Mutta kovin on raskaat nuo pilvet teidän Espoon kotinne yllä.

  VastaaPoista
 7. kato nyt tätäkin: Niin ne maisemat muuttuvat! Vai hiihteli pieni kato nyt tätäkin-tyttö noilla pelloilla. Hyi noita moottoriteitä!

  Susadim: Sanos muuta. Tämän jälkeen en enää suostu ajamaan kiireellä Porvoon läpi tai vielä pahempaa, paahtamaan ohi kaupungin moottoritietä pitkin.

  VastaaPoista
 8. Sira: Ja vettä noista pilvistä tulikin kaatamalla,onneksi jaksoi aurinkokin olla esillä aivan yhtä paljon. Erikoiset säät olivat todellakin.

  VastaaPoista
 9. miten noita isoja kuvia voi laittaa? minusta tuntuu etta minun tyyliseen blogiin ei saa noin isoja. pitaakohan aloittaa uusi. kiva katsoa isoja kuvia. kestaako kauan kun niita lataa? sitten en kylla jaksa. :)

  VastaaPoista
 10. Kauniita kuvia !
  Tekee ihan mieli matkustaa Porvooseen:)

  VastaaPoista
 11. Sansku: Olen siirtynyt käyttämään jo kauan sitten tällaista tekstieditoria http://www.google.com/support/blogger/bin/answer.py?answer=156829&cbid=-1tmhykfeigwsg&src=cb&lev=%20answer ja siinä on mahdollisuus vaikuttaa kuvan kokoon eri tavalla.Yleensä pienennän kuvan ennen lataamista. Lataaminen menee sitten hetkessä.

  Eija: Kiitos:) Porvoo on varmaan Suomen kauneimpia kaupunkeja.

  VastaaPoista