15.6.2010

Siihen aikaan kun isä lampun osti....

....tai no, ehkä muutamia vuosikymmeniä myöhemmin,  kuitenkin kauan ennen näitä nykyajan digitaalisia CD-levyjä elettiin vinyylilevyjen aikaa. Oli LP- ja  EP-levyjä ja sitten tällaisia singlejä, joita nyt kaivoin esiin kaappien kätköistä. Harvoin näitä enää soittelee. Laitankin tänne omaksi ja muidenkin iloksi muutaman levyistäni. Tässähän näitä on mukava kuunnella samalla kun tekee muita töitä tietokoneella.
Francoise Hardy oli suuri suosikkini, mutta näköjään myös monet muut ranskankieliset laulajat olivat minulle mieleen, kun niitä tuossa laatikossa on useampiakin. Suurin osa on kyllä englanninkielistä musiikkia ja sehän on selvä, että mukana on myös monta saksankielistä levyä. Tässä siis muutama:
   
         Francoise Hardy

 
Salvatore Adamo
    
Mireille Mathieu


    Roy Black
                                                                  
  
Nancy &Frank Sinatra


Lisää nostalgiaa seuraa myöhemmin. Nyt siirryn hetkeksi työni pariin, soikoon taustalla Francoisen, Salvatoren, Mireillen, Royn ja Nancyn&Frankin sinkut vuosikymmenien takaa.
P.S. Ei voi muuta sanoa kuin että onpas hempeää!!

12 kommenttia:

 1. Kiva postaus, harmi vaan kun on niin hidas nettiyhteys että vaan lataa ja lataa. Tuosta viimeisestähän on muutama vuosi sitten tullut uusi levytys. Terv. H.B

  VastaaPoista
 2. H.B.: Voi kurjaa. Sun pitää kyllä hankkia nopeampi yhteys. Samaa mieltä on varmaan pieni laulajatyttö.

  VastaaPoista
 3. Minä rikoin levysoittimen neulan, joten tässä torpassa ei enää levyjä kuunnella :( Tykkään siitä levysoittimen rohinasta ja suhinasta! Mireille Mathieu kolahtaa minuun. Joskus nuorena kuuntelin Sinatraakin, mutta ei pure enää. (Saako niin edes sanoa hänenlaisestaan laulajasta?)

  VastaaPoista
 4. Jassoo, täällä kehdataan paljastaa nuoruuden syntejä. Kukaan ei nykyään kehtaa sanoa tykänneensä Roy Blackista ja jos, sitten vain Ganz in weiß, se on jonkinlainen kulttilaulu. Adamoa meilläkin kuunneltiin.

  VastaaPoista
 5. Susadim: Saat sanoa noin Sinatrasta ainakin minulle, koska tuo on ainut omistamani S:n levy. Muista en välitä ollenkaan, mutta tämä soi aina eräänä kesänä, kun olin Kölnissä kesätöissä ja tuo on muisto siitä kesästä.

  Allu: Ei siinä mitään hävettävää ole, että on ollut nuori ja romanttinen:) Minähän en asu Saksassa, joten voin tuonkin nuoruudenmuistolevyn tähän laittaa. Mutta!! Jos Roy-herra olisi suomalainen, ei hän tuossa mukana roikkuisi:) Kuulehan, tuo laulu soi aamusta iltaan Saksan radioissa vuonna kivi ja kirves, sinä et ollut vielä silloin syntynytkään. Samaa sarjaa se mielestäni on kuin Ganz in weiß.

  Muistuta minua 22.6., kun tulee die Fluchtin toinen osa. Katsoin tänään ekan osan ja haluan ehdottomasti nähdä jatkon. Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
 6. Allu: Paljastaakseni vielä lisää nuoruuden syntejäni kerron, että toin aikoinani sieltä mukana muitakin
  nuoruudenmuistolevyjä, kuten Hannes Waderin, Franz Josef Degenhardtin ja täällä silloin vielä tuntemattoman Leonard Cohenin levyjä, mutta ne olivat LP:itä eivätkä sopineet tähän listaan sen puolesta eivätkä muutenkaan. Niille tulkoon oma postauksensa.

  VastaaPoista
 7. minä olen tarpeeksi vanha että voin sanoa ostaneeni musiikkia LP:nä ja kasetteina. nykyäänhän kaikilla on iPodit. ei edes cd:tä enaa.

  VastaaPoista
 8. Sansku: i-Pod on minullakin. Se on pieni ja kätevä ja hyvä kun siihen saa ladattua radiosta mökille mukaan hyviä puheohjelmiakin.
  Mutta on siinä kuitenkin oma tunnelmansa, kun levysoittimen ääressä pitää toivekonsertin omista LP-levyistä.Joskus on siihenkin innostuttu.

  VastaaPoista
 9. W, D ja C ovatkin ihan eri luokkaa, ne on edelleenkin "in". Yksi meidän huushollissa lauleskelee usein http://www.franz-josef-degenhardt.de/disco/titel/lieder/deutschersonntag.html.
  Franz-Josefin käly on muuten aika tunnettu ja kiva taiteilija:
  http://www.gertrude-degenhardt.de/.
  Kiva, jos pidit Die Flucht, muista muistuttaa, että muistutan toisesta osasta. :-))

  VastaaPoista
 10. Allu: Tuttu laulu, taitaa olla mukana omalla Die Wallfahrt zum big Zeppelin-LP:lläni.
  Onpa mielenkiintoinen taiteilija tuo käly, pistetään muistiin.
  Lupaan, että muistan muistuttaa sinua siitä muistuttamisesta.

  VastaaPoista
 11. Liebe Clarissa, wir haben auch noch solche Scheiben und auch das Gerät, wo wir sie abspielen können!
  LG aus dem Salzkammergut

  VastaaPoista
 12. Wienermädel: Einen Plattenspieler haben wir auch so dass wir diese Schallplatten abspielen können. Leider geschieht es viel zu selten:(

  VastaaPoista