11.6.2010

Heinä- ja muissa töissä

Hyvät lomafiilikset jatkuvat: talon raivaushommat ovat päässeet hyvään alkuun, eli "ateljee"-huoneessani on jo huomattavasti parempi järjestys, alakerran iso komero on niin ikään pistetty ojennukseen. Tällä pelillä jatkuu kunnes saadaan kaikki edustuskuntoon*. Ihanaa, kun on aikaa. Ihanaa, kun saa tehdä tällaisia tylsiä töitä silloin, kun ne eivät tunnu ollenkaan tylsiltä ja onneksi täältä pääsee pois silloin kun lehti- ja kirjapinoja, vaatekasoja ja muuta arkielämäämme kuuluvaa rekvisiittaa ei jaksa katsella.
Pikkutyttö oli meillä päivän hoidettavana ja hän päätti, että lähdetään kesäpaikkaamme katsastamaan, miten siellä voidaan. No, olimmehan jo itsekin matkasta puhuneet, mutta  laiskuuttamme olimme peruuttamassa koko jutun. Hyvä, että joku pitää meillekin vähän kuria!
 * = siedettävään kuntoon

Siellä olisi voinut olla saman näköistä kuin viime kerralla käydessämme, mutta...

...onneksi ei ollut aivan yhtä villiintynyttä. Nyt riitti työtä vain ruohonleikkuukoneelle, trimmerit ja viikatteet saivat olla toimettomina nurkassaan. Ensin kuitenkin  istahdettiin matkan päälle eväitä syömään. 
Sisällä vain käväisimme avaamassa ikkunat, että raikas kesätuuli pääsisi huoneisiin. muuten....
... olimme koko päivän ulkona. Totesimme, että pihapiirin pihlajat ovat täynnä kukkia. Siis paljon marjoja ja paljon lunta ensi talvena, tai päinvastoinko? Kukin tulkitkoon, miten itselle parhaiten sopii.

 4-veen mielestä ei kaakao ja juustosämpylä ollut kyllin täyttävää. Parasta siis ryhtyä ruoanlaittoon. Ensin kynä käteen ja ohjeet mittoineen paperille, sitten kaivolle vettä hakemaan.

Ohje: Vesi, kananmuna (=muurahaisenmuna), kukka, ja sokeri sekoitetaan. Maistellaan ja nautitaan päreenpala-lusikalla.

Tämän jälkeen ei tarvinnut lähteä nälkäisenä kotimatkalle. Pian tulisi jo 4-veen äiti ja saisi reippaan ja iloisen tyttönsä kotiin. Eipä ollut vielä tuo kone, mutta aivan pian tulee seuraava.

15 kommenttia:

 1. Voi hitsi, on teillä siellä aika hieno kesäpaikka ja ette ole siellä! Saisko vuokrata? Hyvältä kuulostaa 4veen keitokset, sopii lakto-ovo-kala-vegetaristi-isoäidillekin.

  VastaaPoista
 2. Allu: Ollaanhan me tuolla paratiisissamme niin paljon kuin mahdollista. Näin alkukesästä ennen kuin päästään alkuun, ehtii tuo ruoho vain kasvaa ihan silmissä. Ja kun meillä on tämä tontti hoidettavana täällä kotonakin,ei tiedä missä pitäisi olla.
  Hienoa, että muistat minun olevan lakto-ovo-kala-vegetaristi, niin tiedät mitä tarjota, jos yhtäkkiä tulemme käväisemään.

  VastaaPoista
 3. ♥-lich willkommen vaan, vierashuone on käytössä.Varaukset kannattaa tehdä ajoissa, sillä heinäkuu taitaa olla jo buukattu.

  VastaaPoista
 4. Allu: Kiitos. Huomista päivää ajattelimme;)

  VastaaPoista
 5. Huominen sopii mainiosti. Meillä on aivan ihana sää ja voimme istua terassilla ja nauttia hyttysettömästä kesäillasta. Mihin aikaan tulette? Alan heti miettimään menyytä, mutta kyllä se kai onnistuu, kun kalaa syötte. Jos vaikka kultaotsa-ahventa laittais, kun olen siinä googlen haussa kultamitalistina ekalla sijalla.

  VastaaPoista
 6. Allu: Täällä on ihan hirveästi hyttysiä, joten....Ilmoitan huomenna aamupäivällä, tulemmeko. Dorada kyllä houkuttelee.
  Olen aika paljon jäljessä siinä mun 365-päivää projektissa. Yritän tässä nyt sitä paikkailla, mutta voinhan sen yhdeksi päiväksi jättää.

  VastaaPoista
 7. Onko juhlat tulossa, kun koti pitää saada edustuskuntoon? Kesäkodissa saakin ruoho rehottaa ja villikukat kasvaa. Tuntuu mukavammalta jalkapohjiin kuin sänkinen nurmikko. Ihana tuo teidän kaivo ja kaivonkäyttäjä keitoksineen :)

  VastaaPoista
 8. Susadim: Kauhistus, olinko kirjoittanut edustuskuntoon. Korjaan sen nyt tässä: SIEDETTÄVÄÄN KUNTOON, että itse viihtyisi. Meillä on paha tapa jättää jälkeemme kaiken, mitä olemme käsissämme pitäneet. Työsarkaa on riittämiin.
  Sekä täällä kotona että kesäpaikassa suosimme luonnonmukaista ilmettä. En tiedä, mitä naapurit täällä siitä tuumaavat, mutta meille se sopii.Aikoinaan ostimme tämän tontin, koska täällä oli säilytettävä metsäinen ilme, ei ruohomattoja yms. Muut ovat siitä säännöstä lipsuneet, emme me. Hassua, että kesäpaikassa on sitten pidettävä joku pläntti ruohikkona, ollaan nimittäin jo monta kertaa koettu sekin ihanuus, että heinä kasvaa olkapäihin saakka, kun sinne saavutaan.
  Joo, keitto maistui.

  VastaaPoista
 9. Du hast dich sehr verändert, liebe Clarissa udn es gefällt mir gut.

  Liebe Grüsse aus dem Salzkammergut

  VastaaPoista
 10. Wienermädel: Ja, es war einfach Zeit
  für etwas Neues.
  Liebe Grüsse!

  VastaaPoista
 11. No nyt oli pakko heittää doradet pois, kun alkoivat jo haista, kun ette tulleetkaan :-C

  VastaaPoista
 12. Allu: No voi harmin harmi. Se on tämä mun suuntavaistoni. Oltiin Kalkin puolella väärän oven takana;), mutta tehän asuttekin länsipuolella. Nyt voitkin antaa tarkemmat ajo-ohjeet tuon kartassa olevan keltaisen ukkelin avulla:
  http://maps.google.fi/maps?hl=fi&rls=ig&q=k%C3%B6ln&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wl
  Ehkä talonnekin näkyy, se olisi vielä parempi.

  VastaaPoista
 13. Ei se ukkeli ole vielä ehtinyt meille asti.

  VastaaPoista
 14. Tänään Suomen TV:ssä saksalainen Zweiteiler nimeltään Die Flucht. Pääosassa fantastinen Maria Furtwängler, tunnettua (musiikki)sukua, alunperin koulutukseltaan lääkäri, hyvä näyttelijä ja miellyttävä ihminen. Tätät roolia hän pitää elämänsä tärkeimpänä/vaikeimpana.

  VastaaPoista
 15. Allu: Hyvä että muistutit. En lue koskaan ohjelmatietoja ja niin jää paljon mielenkiintoista näkemättä, mikä harmittaa jälkeen päin.

  VastaaPoista