18.4.2010

Köök-kö-kök

kajahtaa usein aamulla aikaisin, illalla myöhään puutarhasta ja pihapiiristämme (Wikipedian äänitulkinnan mukaan). Mistä  tuo korvia riipaiseva ääni tulee? No fasaaneistapa tietenkin, noista koreista peltokanalinnuista, jotka ovat melkein kesyjä ja jotka mielellään syövät kaikki siemenet, jotka on vaivalla kasvimaahan kylvänyt.
Tällä hetkellä ne viihtyvät täällä meidän talomme ympärillä, mutta pian olisi aika saada ne ymmärtämään, että ne ovat ei toivottuja vieraita! Pitääkö kutsua naapureiden kissat kylään? Nyt saisivat reiluja lintupaisteja, koko talvenhan ne ovat kytänneet meidän pikkulintujamme.


Voihan fasaaneista ajatella kauniimminkin.Haiku-kirjassani niin on tehtykin. David Cobb on kerännyt tuohon pieneen kirjaseen haikuja perinteisesti vuodenaikojen mukaan jaoteltuina ja kuvituksena on kauniita vanhoja japanilaisia maalauksia.

8 kommenttia:

 1. Hauska sattuma, kun just tulin kotiin pyöräretkeltä, jossa näimme kaksikin fasaania.

  VastaaPoista
 2. Sepäs sattui. Toivoin jo, että nämä meidän olisivat tulleet sinne Kölniin saakka, mutta tuollahan ne taas kirkuvat.

  VastaaPoista
 3. Taitavat olla kovaäänisiä naapureita! Lähetänkö meidän kollin auttamaan? Sillä on lintumetsästäjän liikkeet, mutta hitautta kuitenkin niin paljon, ettei paistista ole tietoakaan...

  VastaaPoista
 4. kato nyt tätäkin: Kolli, tervetuloa ainakin yrittämään!
  Ei tuokaan, tuo naapurin Murrin oikein nopea ole. Tappoi tässä hiljattain linnun, jonka varis nappasi melkein sen nenän edestä:)

  VastaaPoista
 5. H:n entisen asunnon lähettyvillä liikkui paljon fasaaneja, joita minäkin pääsin kuvaamaan. Miten lienee nykyisen asunnon luona. Toivon, että nämä koreat linnut jättävät sinun kylvämäsi siemenet rauhaan.

  VastaaPoista
 6. Sira: Fasaaneja on istutettu Suomeen varmaan aika paljon, koska niitä näkee joka puolella. Keski-Suomeen ensimmäiset fasaanit istutettiin 1968. Talvet ovat hankalia noille linnuille ja kyllä ne saavat talvella täällä ympärillä pyöriä, mutta odotetaan vain,kun puutarhaamme tulee kylvöaika! Ei ole kauneudesta silloin hyötyä, hus hus vaan. Kyytiä saavat:)

  VastaaPoista
 7. Kauniin näköinen haikukirja. Siellä missä ennen asuimme oli kanssa valtavasti fasaaneja. Aina ne oli tööttömässä. Täällä on vain sepelkyyhkyjä, mutta niistäkin lähtee hassu ääni.

  VastaaPoista
 8. kirjailijatar: Haikukirja on taideteos kaikin puolin.
  Tuttua on täälläkin tuo huu huu huu hu huu:)

  VastaaPoista