24.3.2010

Tulppaanit ja Festivot


Nyt on sellainen hiukan väsynyt olo, että haluaisi vain istua tuossa edellisen postauksen keinutuolissa, kuunnella Sibeliuksen Andante Festivoa ja ihailla kauniita tulppaaneja Festivo-vaasissa.  Luin jostain, että Iittalan Festivot ovat jälleen suosiossa ja kun mies sai eilen illalla kauniin kimpun  pitämänsä kurssin päätteeksi, etsin kaapin kätköistä tuon maljakon. Kynttilänjalat ovat olleet esillä koko ajan ja noiden 80-luvun kynttilöiden väriä vaihtelen vuodenajan mukaan. Siinä minulla on nyt sievä asetelma.
Luin, mitä netissä kerrottiin noista kynttilänjaloista ja hui, tällaistakin tietoa löytyi: " ....meilläkin pamahti kerran Festivo-kynttilänjalka.Olimme vieraiden kanssa ruokapöydässä, kun kuului pamahdus ja lasinpaloja lenteli pitkin lautasia...." Näitä kertomuksia oli useita, ja joissakin mainittiin juuri nuo pienet pulleat kynttilätkin. No, pitääpä kai sitten varoa, kun niitä polttaa.
Nyt on mentävä tyhjentämään pesukone ja sen jälkeen onkin Sibeliuksen vuoro.

11 kommenttia:

 1. Kiitos musiikista, oli meikäläisen mieleen. Festivot oli meillä pitkään pannassa, mutta viime vuoden lopussa otin taas esille, varmaan kanssa luin jostain, että niistä kuuluu taas tykätä. :-) Mitäs kursseja se Mr.Clarissa pitää? Löytyiskö sieltä mullekin sopiva kurssi?

  VastaaPoista
 2. Allu: Joo, festivoista on taas pakko tykätä, jos haluaa olla trendikäs. Trendikkyys tosin ei ole minun heiniäni.
  Mr.Clarissalla on ohjelmassa äijäjoogaa ja sen sellaista, joten?

  VastaaPoista
 3. Meillä ei ole festivoja, mutta ymmärrän suosion. Minä olen yllättänyt itseni ihastelemasta Arabian ruska-sarjasta. En kuitenkaan jaksa alkaa keräämään (ja vaikeahan tänne ulkomaille olisikin hankkis, jos ei jonkun suomalaisnaisen kuolinpesästä tarjota...)

  VastaaPoista
 4. No, en mä sitten taida tulla, kun naapurissa olisi ämmäjoogaa tarjolla.
  kato nyt tätäkin: jos maltat odottaa (toivottavasti kestää vielä kauan), voisit saada mun kuolinpesästä Ruskaa. Tekisin oikein testamentin.(:-

  VastaaPoista
 5. kato nyt tätäkin: Löytyy täältä muutama Ruska-astiakin. Otan ne sitten esille kun Avotakassa lukee, että niistä kuuluu tykätä ;)

  Allu: Rentouttavia, rauhallisia, voimaa antavia hetkiä ämmäjoogan parissa, jos naapuriin menet.

  VastaaPoista
 6. Ei kun en minä mene, naapuri kyllä osaisi opettaa ja joogaa ystäviensä kanssa. Minä olen ryhtynyt nyt uuteen lajiin ja jos ei huomenna kuulu minusta mitään, on kaikki paikat niin kipeänä, että en ole päässyt sängystä ylös.

  VastaaPoista
 7. Unohdin sanoa: sanotko mullekin sitten, jos Avotakka määrää tykkäämään Ruskasta, minä kun en täältä käsin pysy ajan tasalla.

  VastaaPoista
 8. Sievä asetelma. Minullakin on samanlaiset kynttiläjalat esillä vuoden läpeensä. Ja eilen ostin tulppaaneitakin, mutta ne ovat Aalto-vaasissa. Festivoa en omistakaan. Eihän niitä kaikkia trendejä voi omistaakaan, kun ei ole tilaa.
  Musiikki miellytti minuakin. Tuli oikein levollinen olo.

  VastaaPoista
 9. Allu: Ilmoitan heti,kun Avotakka käskee meitä kaivamaan Ruskat esille. Sitä paitsi, ei minulla mitään ole ruskaa vastaan, se iso pyöreä vati on monikäyttöinen. Siinä voi paistaa vaikkapa amerikkalaisen omenapiiraan.

  Sira: Laitoin kukat ensin Aalto-vaasiin, mutta sitten hoksasin tuon 60-luvulta peräisin olevan Festivon. Tuli nostalginen tunnelma.

  VastaaPoista
 10. Festivoissa on lapsuuden tunnelma. Hassua, miten esineet kuvankin kautta voivat saada aikaiseksi niin moninaisia tunteita.

  VastaaPoista
 11. Susadim: Aivan totta. Jotenkin ahdistun, kun näen tuon vaasin, tunne siis herää, mutta en tiedä mikä on syy siihen.

  VastaaPoista