23.1.2010

Elikkä itse asiassaHesarista löytyi tänään sopiva kuvitus "sanakirjani" edelliseen kappaleeseen.
Viivi & Wagner

11 kommenttia:

 1. Hauska! Apua, vieraita tulossa eikä tarjottavat ole vielä ihan valmiina!

  VastaaPoista
 2. Allu: Hauskaa iltaa vieraiden parissa!

  VastaaPoista
 3. kato nyt tätäkin: Hauska tosiaankin, minulla näyttää olevan sama "harrastus" kuin Wagnerilla :)

  VastaaPoista
 4. Hauska tosiaan. Olen kyllä huomannut, että ihmiset toistavat tiettyjä ilmauksia. Täällä minun tuttavistani eräs sanoo jatkuvasti että "itse asiassa". "Elikkä" niin kait se sitten on. Muuten tuo elikkä sana vaikuttaa vähän kainuulaiselta ilmaukselta.

  VastaaPoista
 5. Sira: Tuo elikkä luontuukin kainuulaiseen puhetapaan, mutta kun sitä käytetään jokaista lausetta selventämässä, niin se ärsyttää.
  Olisi kiva tietää, mitä sanoja minä huomaamattani toistelen:)

  VastaaPoista
 6. Minä sanon usein "ihan oikeesti". Kukaan ei ole huomauttanut, mutta itseäni ärsyttää. Ei kuulosta aina niin vakuuttavalta... ;-)

  VastaaPoista
 7. Hallo Clarissa, heute steht auf unserem Kalenderblatt unter "hätten Sie das gedacht", dass es in Finnland nur "runde Preise" gibt und deswegen die 1 und 2-cent Münzen nicht im Umlauf wären, weil sie nicht gebraucht werden.
  Bei uns herrscht leider noch immer die Unsitte mit € 11,99!

  Liebe Grüsse aus dem eisig kalten Wien

  VastaaPoista
 8. An Wienermädel + Co: Die Preise im Laden werden in Finnland auch mit Cent gerechnet, aber der Gesamtpreis an der Kasse wird auf 5 Cent auf- oder abgerundet.

  Clarissa: Niinpä tosiaan, olisi kiva tietää mitä toistelee. Muistatko Sennessä, sinä kerroit jotain ja minä vastasin aina väliin "niin" ja Fr. Munth kysyi, mitä se tarkoittaa? Onko niin, että toistan aina tuota sanaa.

  VastaaPoista
 9. Kato nyt tätäkin: Ihan oikeesti ei nyt niin vaarallista ole, hyvä kun et sano ihan aikuisen oikeesti!

  Wienermädel+Co: Wir haben keine 1 und 2-cent Münzen, aber wie es mit den runden Preisen in Wirklichkeit ist könnt ihr hier in Siras Kommentar lesen.
  Sira ist eine in Deutschland lebende Finnin:)
  Liebe Grûsse aus dem schneereichen Finnland

  Sira: Kiitos kun selitit asian wieniläisille. Noinhan se on.

  Vai hoit sinä niin-sanaa. Jotenkin tuntuu tutulta ja pitää varmaan paikkansa. Nykyäänhän sanot ach so:)ja se tarttui H:lle ja R:lle, kun olitte olleet täällä. Hauska muisto vierailustanne.
  Huomasin juuri, että sanon aika helposti: voi että. Se olikin ensimmäisiä sanoja, joita pikkuinen O oppi täällä käydessään.

  VastaaPoista
 10. ach so, no jäipä jotain muistoja sinnekin.

  VastaaPoista