20.12.2009

Pyhä yöAlla oleva runo on ollut mielessäni joka päivä, en tiedä miksi. Aamulla kun avasin sanomalehden, "selvisi syy", tai niin sen tulkitsin. Surulliset kuvat kertoivat, mitä kotikaupungissani tapahtui tasan 70 vuotta sitten, 20.12.1939. Silloin tulivat ensimmäiset venäläiset pommikoneet kaupungin ylle tullakseen takaisin vielä useina päivinä. Koneet jättivät jälkeensä palavia taloja ja paljon murhetta.  Äitini, joka oli tuolloin nuori tyttö, kertoi millaista oli elää pelossa, kun hälytys tuli ja oli nopeasti löydettävä jonkinlainen suoja, miltä tuntui, kun tuli tieto kaatuneista rintamalla tai jonkun tutun menehtymisestä kotikaupungin pommituksissa. Joulu oli tulossa!  Me toivotamme usein Hauskaa Joulua, ehkä pitäisi siirtyä toivottamaan useammin Rauhallista Joulua ja olla kiitollisia siitä, että meillä on näin hyvä olla.


Klikkaa suuremmaksi


                                                                


10 kommenttia:

 1. Ihana tuo Jylhän runo, enpäs enää muistanutkaan sen olemassaoloa, joten kiitos! Rauhaa minäkin toivon, kun olen Rauhan tytär eikä pelkästään Rauhan vaan äiti oli nimeltään Rauha Aina!!!

  VastaaPoista
 2. Allu: Tuo kaunis runo on tosiaan pyörinyt ajatuksissani jo pitemmän aikaa.
  Äitini sisaren nimi oli Rauha, joten kyllä meidänkin suvussa rauhaa rakastetaan. Toivotaan, että äitisi nimet ovat nyt enne, ei koskaan enää sotaa.

  VastaaPoista
 3. En tiedä, olenko tuota runoa koskaan lukenutkaan, ei nyt ainakaan tule mieleen... Kiitos!

  VastaaPoista
 4. HUOMIO HUOMIO Clarissan lapset!!! Äiti toivoo joululahjaksi Arabian punaisesta Taika-sarjasta niitä ihan pieniä mukeja, joita voi laittaa joulukuuseen koristeeksi.entou

  VastaaPoista
 5. Parahin Joulutonttu!

  Kiitos hyvästä vinkistä. Tekisimme nyt tilauksen Taika-mukeista. Voisitko ystävällisesti viedä tiedon sinne verstaan puolelle. Toivottavasti äiti ei näe tätä.

  Terv. J+H+T

  VastaaPoista
 6. Mitäs täällä mun selän takana oikein sumplitaan:)

  VastaaPoista
 7. Niin minäkin tunnen tuon kauniin Yrjö Jylhän runon. Rauhaa rakastan, vaikka meidän suvussa ei olekaan Rauha-nimisiä. Tyynejä kuitenkin riittää, joten vastatkoon se rauhaa.

  VastaaPoista
 8. kato nyt tätäkin: Se onkin hyvä, kun aina tulee vastaan uusia ruonoja.

  Sira: Tyyneys on myös hieno asia.

  VastaaPoista
 9. Hihih, täällähän on vilahtanut tonttukin :D

  Vappuna voi toivotella hauskaa vappua, mutta jouluun se ei kyllä sovi, vaikka toki on monille hauskaakin aikaa. Joulun tunnelmaan sopii kuitenkin paremmin ihan perinteinen toivotus hyvää ja/tai rauhallista joulua. Huomaankin olevani aika patavanhoillinen joissakin asioissa... :)

  VastaaPoista
 10. Susadim: Yritän olla lukematta, mitä nuo tontut ja muut tuossa puuhaavat. Yllätykset on niin kivoja.

  Patavanhoillisuus on kyllä tuossa toivotusasiassa hyvä. Jätetään hauskan joulun toivotukset Jope Ruonansuulle
  http://www.youtube.com/watch?v=BA-FOBc67ok

  VastaaPoista