29.12.2009

No, joko se joulu jo meni?


Tämä oli meidän joulumme. Yhdessäoloa, jouluherkkuja, lahjoja, luminen luonto ikkunan takana, lasten ilosta punaiset posket lahjoja avatessa, kynttilöiden loistetta. Aivan perinteinen joulu. Saksalaista perinnettä edustaa tuo puinen lumiukko, joka sauhuttelee tyytyväisenä pöydällä.Vuosien varrella on minulle kerääntynyt noita kauniita käsintehtyjä puuesineitä Erzgebirgen vuoristoseudulta ja hyvin ne sulautuvat meidän omiin joulukoristeisiimme.
Vielä en ole kuitenkaan palannut arkeen. Lomaa on edessä monta päivää, saa lukea lahjakirjoja, saa vain nauttia ja olla. Joulunaluspäivät olivat kyllä niin kiireisiä, että tämä loma on tarpeen.
Jouluvalmisteluista puheen ollen haluan kiittää paria blogiystävää hyvistä vinkeistä: Susadim kertoi, kuinka voi tehdä käteviä lahjapusseja. Lainasin ideaa ja olin todella tyytyväinen. Lahjat oli paljon helpompi sujauttaa pusseihin kuin kääriä hankaliin papereihin, jotka usein menevät rikki.
Toinen idea oli piparitiramisu, jonka olin kyllä aikonutkin tehdä, mutta autuaasti unohtanut. Hyvä että Allu "muistutti" siitä blogissaan. Tuo on herkullinen jälkiruoka niillekin, joille eivät piparit muuten maistu

6 kommenttia:

 1. Kaunis kollaasi.
  Jatketaan lomailua :)

  VastaaPoista
 2. Tuossa jälkiruoassa ja maisemakuvissa on jotain yhteistä: aivan ihanalta näyttävää valkoista päällä... ;-)
  Täälläkin jatkuu lomailu...

  VastaaPoista
 3. Kuvat kertovat hyvin joulunvietostasi. Mukavia lukuhetkiä sinulle ja rentoutumista kaiken tohinan jälkeen.

  VastaaPoista
 4. Susadim: Kiitos! Juu,jatketaan vaan. Mikäs sen parempaa.

  kato nyt tätäkin: Jälkiruoassa ihanalta näyttävää ja maistuvaa. Maisemakuvissa vain ihanalta näyttävää, tai no, lapsille myös maistuvaa. Hyvää lomanjatkoa sinullekin.

  Sira: Jeps, tuollainen oli joulumme.
  Pitäisi pian avata lahjakirjat, mutta tänään rentouduimme pikkupoikien luona. Ohjelmassa autoilla leikkimistä ja lumen luomista. Sitten saimme H:n ja S:n tänne seuraksemme, joten juttua riitti. Pian otan kirjan käteeni.

  VastaaPoista
 5. Hejsan!
  Ser att du firat en trevlig jul och njuter av att vara ledig. Precis som här då!! ;o)
  Jag passar på att scrappa nu när jag är julledig, så kika gärna in i min blogg.
  Ha en fortsatt skön ledighet!!

  VastaaPoista
 6. Karina: Ja, visst är det skönt att vara ledig! Ett fint paket hade du där i din blogg:)

  VastaaPoista