7.12.2009

Minä vain tiskaan astioita.......ja luutalla lakaisen lattioita, tili tili tili tili tittantaa ....vaikka ei tässä paljon naurata, kun joulusiivous etenee aika hidasta vauhtia. Tänään se pysähtyi ennen kuin oli alkanutkaan, kun löysin hauskan artikkelin sunnuntain Hesarista ja siihen piti syventyä. Aloin miettiä, millainen joulusiivooja olen.
 • Olenko velvollisuudentuntoinen, joka siivoaa perusteellisesti, koska niin pitää tehdä? En!!
 • Entäpä huumori-ihminen, jonka siivousvälineillekin voi nauraa? No ei nyt sentään, mutta kiitos vain, hyvä lahjaidea minulle voisi olla vaikkapa joku hassu harja, jolla lakaiseminen olisi hauskaa.
 • Taiteellinen? Ei kai sitten sellainenkaan, sillä minulla ei ole uniikkeja, luovuuteen inspiroivia harjoja tai rikkalapioita.
 • Designia arvostavako? Maksaisinko reilusti tiskirätin modernisti muotoillusta pidikkeestä? No en. Lahjaksi kelpaavat kyllä design-esineetkin.
 • Ekoilija? No nyt alan tunnistaa itseni. Eko-tiskiaine pesee lautaset niin puhtaiksi, että niiltä nautittu jouluruokakin maistuu paremmalta. (Ekoilijan joulukalenterikin on tyyliini sopiva).
 • Hyvän mielen siivooja? Kumpi on minulle tärkeämpää, sekö että Sinipiika sopii  värinsä puolesta meidän sisustukseemme, tai että perhe viihtyy yhdessä puhtaassa kodissa? Kyllä tuo Sinipiika on todella tärkeä sisustuselementti meidän kodissa, joten.... no ei kai kukaan nyt tuota uskonut, eli viihtyminen on tietenkin kaiken A ja O.
 • Entäs sitten Jäärä? Ovatko minulle Tolu, Mäntysuopa ja Fairy ne ainoat oikeat? Ovathan nuo kaikki tuttuja ja hyväksi havaittuja tässäkin talossa, mutta lisäksi löytyy monia muita. Tässä asiassa en siis ole jääräpäinen.
 • Traditioita kunnioittava siivooja? Jos en ehdi putsata kristallikruunua ennen joulua, antaa sitten olla. Riittää kun huitaisen hiukan pölyhuiskalla. 
 • Luksusta rakastava? Onko pesuaineissani oltava ylellinen tuoksu, kaunis nimi? Hmm, enpä tiedä. Ostin nyt kuitenkin Rosemary, Sage ja Oregano Kitchen Soap-pakkauksen eli keittiösaippuapulloja, jotka tuovat keittiöön raikkaan rosmariinin, salvian tai oreganon tuoksun ja vievät mennessään kalan ja sipulin hajut käsistä.                                                                          
  Artikkelin lopussa neuvotaan välttämään stressiä joulusiivouksessa(kin). Kulunut sanonta "Siivoa komerosi, jos aiot viettää joulusi siellä" on yhä edelleen neuvo, jota minun mielestäni kannattaa noudattaa. Tunnen kyllä sellaisia, jotka pesevät katot, seinät ja aivan joka kolon ja kaatuvat aattona rättiväsyneinä sohvalle joulua viettämään. Aivan totta!!

4 kommenttia:

 1. Täällä yksi huumori+traditioita kunnioittava.
  Siivotaan, mitä ehditään siivota ;-)

  Hyvää joulunvalmisteluaikaa!

  VastaaPoista
 2. Hmm...joulusiivous. Olen mielessäni kyllä tehnyt sitä joulukuun alusta alkaen, mutta enpä ole päässyt puusta pidemmälle. Aina on tullut jotain muuta mukavampaa väliin. No jospa H. jelppaisi, kun tulee. Ja jos ei, niin ei kai se niin nuukaa ole, vaikka komerot jäävätkin siivoamatta. Sinulla näyttää kuitenkin olevan tomeria apulaisia.

  VastaaPoista
 3. Tuo Siivoa komerosi jos-lause on ollut vuosikausia minunkin mottoni. Vihaan siivoamista, äitikin vihasi eli varmaan on geeneissä eikä asiaa voi muuttaa, ei kannata edes yrittää.

  VastaaPoista
 4. kato nyt tätäkin: Huumori-ihmisenä valitset sitten Hesarin mukaan veikeän vessaharjan ja hassut kumihanskat.
  Iloista joulunvalmisteluaikaa!

  Sira: Niin just, ei me komeroissa joulua vietetä!

  Allu: Ettei vaan olla samaa sukua. Samanlaiset geenit ainakin. Jopa tuo siivousaiheinen postaukseni alkoi ahdistaa.

  VastaaPoista