26.10.2009

Vain muistiinpanoja

Kun on kiire, on pakko vain pikaisesti kirjoittaa muistiin asiat, jotka on toimitettava.
Tehty: löydetty korit portaille , laatikko lehdille, ripustettu  eteiseen itsevirkattu ET-kassi (Ohje siihen löytyi tuosta linkistä, Tee itse otsikon alta) . Kassi on myös kätevä säilytyspaikka.Tuntuu, että olisi minun vuoroni leipoa työpaikan kahvihetkiin jotakin hyvää. Näitä "ampiaisenpistoja"olen ajatellut jo pitemmän aikaa tehdä.Ohjeen olen löytänyt kirjasta Berliner Küche.Niin, tärkeä asia tuolta tyttäreltä puuttuu, pyöräkypärä on hänelle hankittava, kun hän ei itse sitä saa aikaiseksi.  Pikkutyttökin muistuttaa siitä jatkuvasti.  Pikkutytölle olen aikonut ommella tuollaisia kangasnukkeja.

8 kommenttia:

 1. Mullakaan ei ole kypärää, kaikilla muilla perheenjäsenillä kylläkin. Mutta minä ajankin niin harvoin pyörällä, yleensä liikun joko jalan tai bussilla/U-Bahnilla.

  Hienoja löytyjä teit!

  VastaaPoista
 2. Kivoja koreja ja laatikko. Ja että oikein Bienenstichiäkin leivoit, en ole varmaan koskaan itse leiponut.
  Kypärä on hyvä asia, jos sitä käyttää eikä vain pidä sitä kellarissa jossain laatikossa niinkuin yksi hyvin läheinen henkilö eli tämä madame itse.

  VastaaPoista
 3. Bienenstich...kokeilisinkohan niitä ensi viikonloppuna, kun tulee vieraita. En koskaan ole niitä tehnyt. - Kypärää en minäkään valitettavasti omista,vaikka ajankin paljon pyörällä. Korit ja laatikot ovat todella hyvä säilytysmenetelmä.

  VastaaPoista
 4. Saksalainen yleisö: Täällä Suomessa on voimassa laki, joka velvoittaa:
  1.1.2003 tuli voimaan laki, jonka mukaan polkupyöräilijän ja polkupyörän matkustajan on ajon aikana yleensä käytettävä asianmukaista suojakypärää. (Tieliikennelaki 90 §)
  Tuon lisäksi velvoittaa myös se, että on oltava esimerkkinä noille koululaisille. Minun omani oli kauan vaatekomeron hyllyllä, eipä siitä paljon hyötyä silloin ollut.

  VastaaPoista
 5. Kyllä se hyvä on. Vanha äitini kaatui viime vuonna pyörällä, ja moni sanoi, että ilman kypärää olisi käynyt pahemminkin.

  VastaaPoista
 6. Kato nyt tätäkin: Siinä sen kuuli taas, hyötyä on.

  VastaaPoista
 7. Meidän huushollissa asuu yksi innokas pyöräilijä, jolla on ollut useita onnettomuuksia. 1) Autoilija ajoi pihastaan pyörätielle eikä mies pystynyt jarruttamaan ja lensi auton yli. 2) Ohjaustanko murtui materiaalivirheen (tai -kuluman) takia ja mies lensi kaaressa tangon yli pyörätielle. Menetti pari hammasta ja käsi jouduttiin leikkaamaan. 3) Kaatui jarruttaessaan syksyllä ja vaahteran lehdet tiellä oli niin liukkaita kuin jää ja kaatui pahasti ja katkaisi kyynärpäänsä. Missään näistä tapauksista ei kypärä olisi auttanut, sanoo mies ja lukee tällaisia tutkimuksia:
  http://www.ingokeck.de/publikationen/radhelm/rhwirkungslos/

  VastaaPoista
 8. Allu: Jos nyt sitten ei ole hyötyä, niin lainkuuliaisia tässä ainakin yritetään olla.Onnettomuuden laadustahan riippuu, milloin kypärä auttaa, milloin ei.
  Sattui täälläkin hiljattain ikävä tapaus, jossa pyöräilijä, joka ajoi päivittäin pitkiä matkoja, kypärä aina päässä jo silloin, kun muut eivät vielä käyttäneet, joutui auton töytäisemäksi ja menetti henkensä.

  VastaaPoista