22.10.2009

Päivän saldo

Kun minua on nyt "monelta" taholta kannustettu jatkamaan pienten arkipäiväisten asioiden kertomista sanoin ja kuvin, niin jatketaan sitten.
Jospa ensin katsoisimme päivän ruokapuolen.

 • Wokkipannussa sekoitin tagiatelle-pastaa, wokkivihanneksia, kikherneitä, mausteita, päälle juustoraastetta, siinä taas pikaruoka, joka oli niin maukasta (sanoi perunafanikin).
 • Omaa sitruunamelissaa on purkeissa kuivattuna, mutta tuorettakin pitää olla.
 • Herneetkin ovat itse kuivattuja luomuherneitä ja nyt perunafani odottaa malttamattomana, milloin saisi hernekeittoa. Hän on myös suuri hernekeiton ystävä.
 • Eilisen hiukan nuutuneen päärynän tilalla on nyt hedelmä poikineen: päärynät ja omenat ovat luomuhedelmiä, banaanit ja mandariinit ovat saaneet maistaa myrkkyjä.Vitamiinit ovat kuitenkin tallella.
Mitä muuta päivään mahtui?


 • Auringon kultaamat pihakoivut saivat minut haltioitumaan siinä määrin, että ryntäsin kesken ruokailun keittiön ovelle kamerani kanssa.
 • Posti toi tullessaan Brigitte Woman-lehden, jossa on aina joku mielenkiintoinenkin artikkeli. Nyt kun vapaa-aika menee tämän koneen edessä ja kun illalla mieluummin luen kirjaa, odottaa moni noista artikkeleista vielä lukemista. Pitäisi ottaa itseään niskasta kiinni tässäkin asiassa.
 • Ja sitten tämä toinen postilähetys! Sain tilaamani hyllykön. Minullahan on joku kummallinen mieltymys laukkuihin, lokerikkoihin ja sen sellaisiin. Kun näin tämän pienen lokerikon sattumalta täällä niin tiesin heti, että tuon minä haluan ehdottomasti. Muistelin, että olin nähnyt sen jossain muuallakin. Siitä seurasi parin illan innokas surffaileminen ja etsiminen ja eikös vain löytynytkin lopuksi Talo maalla-nettiputiikista. Tilasin sen ja se taisi olla viimeinen, koska se poistui sitten valikoimasta. Mikä onni. Nyt minulta kysellään, minne sen laitan. Se onkin sitten toinen juttu, meillä kun on kaikki paikat täynnä tavaraa.

6 kommenttia:

 1. Kiva kun jatkat, näihin postauksien lukuun tulee kamala himo ja jos lopetat, niin mitä me sitten tehdään?
  Noi ruokalajit sopii kyllä hyvin, jos haluat meitäkin kutsua.
  Koivut on komeita, mutta onko oikeallakin muka koivu, kysyy Nimimerkki Epäbotaanikko.
  Hylly on kiva, mutta ei löydy paikkaa, joten saat sen pitää. Brigitte Womania en tunne muuta kuin lehtikaupasta, joten en osaa sanoa. Jos hourahdan joskus ostamaan sen tavallisen Brigitten, kadun sitä aina ja siksi en ole seniorilehteäkään lähtenyt kokeilemaan. Ai niin, minähän luenkin tietenkin suomalaisia naistenlehtiä.

  VastaaPoista
 2. Allu: Hyvä kun huomautit, kun tarkemmin katsoo, niin siinähän on komea Pinus sylvestris.
  Ei löydy vieläkään paikkaa hyllylle, mutta olkoon nyt tuossa eteisen tuolilla, niin kaikki näkevät hei sisään tullessaan.
  Nuorena ostin Brigittejä, jotka olivat silloin paljon parempia kuin nyt. Tuo Woman on mukiin menevä, jos haluaa pitää yllä jonkinlaista kielitaitoa lukemalla kevyempiä juttuja.

  VastaaPoista
 3. Minä luen vain noita suomalaisia lehtiä, joten Brigittet ovat jääneet kaupan hyllyille. Joskus oli aika, jolloin ostin niitä.
  Hyllyjä toki tarvitsisin minäkin, mutta ei meillä enää ole tilaa!
  Ruska-ajan värit kutsuvat kuvaamaan, ei sille voi mitään!

  VastaaPoista
 4. Sira: Tällä hetkellä olen jotenkin kyllästynyt näihin meidän lehtiin, mitä nyt Eevaa välillä selailen.
  Hylly on vieläkin eteisen tuolilla odottamassa. Pitäisi raivata sopiva paikka vapaaksi sille.

  VastaaPoista
 5. Minäkin luen suomalaisia naistenlehtia, jos vain käsiini saan. Saksalaisiin en ole oikein tottunut. Tänään posti toi äidin lähettämän Kotilieden.

  Herkullisia kuvia!!!

  VastaaPoista
 6. kato nyt tätäkin: Taitaa ruoho olla aina vihreämpää aidan toisella puolella noiden lehtienkin suhteen.
  Kotiliesi minulle tuli hiljattain taas jonkun aikaa, niissä riittäisi vieläkin lukemista. Ehkä ulkolaiset lehdet kiinnostavat minua tällä hetkellä ainakin sen vuoksi, että näen, mistä asioista pienen Suomen ulkopuolella kirjoitetaan.
  Ymmärrän hyvin, että teille ulkosuomalaisille ovat kotimaiset lehdet tervetullutta postia.

  VastaaPoista