21.9.2009

Kotiapteekki
Joka puolella pärskitään, käsiä pestään, desinfiointiaineet loppuvat kaupoista,.Välillä todetaan , että ei se tänne tule se A(H1N1)-virus, mutta jos ei se, niin tavallistakin flunssaa alkaa olla liikkeellä, kunhan nämä kesänlämpimät syyspäivät ovat ohi. Nautitaan siis luonnon omia lääkkeitä ja taltutetaan flunssan tulo kotikonstein. Herr Clarissakin tuossa raastaa juuri maasta nostettuja (tosin ostettuja ) porkkanoita ja vihreällä ja värikkäällä täytetään lautaset parhaamme mukaan. Maistuvatkin paremmalta kuin kaikenlaiset lääkkeet ja muut tropit.  Tässä on pakko siteerata Hildegard von Bingen sanoja: hoida terveyttä, älä sairautta!
Kuvan fontti täältä

13 kommenttia:

 1. Makoisia lääkkeitä kuvissa, noita ei kannata unohtaa.

  VastaaPoista
 2. Onko tuo kukka auringonhattu vai punahattu? Vai onko ne sama asia?

  t:Hortonomin hyvin kaukainen serkku

  VastaaPoista
 3. kato nyt tätäkin: eipä niin. Luonto onkin paras lääkitsijämme.

  Susadim alias Hortonomin hyvin kaukainen serkku: Lyhyesti ja ytimekkäästi - se on auringonhattu eli punahattu eli kaunopunahattu (Echinacea purpurea)

  VastaaPoista
 4. mina aion otattaa flunssarokotteen ekaa kertaa elamassani. nimimerkilla, muhun tarttuu aina kaikki popot. (surkee immuniteetti vaikka vihannekset/hedelmat/marjat onkin mun lempiruokaa)

  VastaaPoista
 5. Joo, tuntui siltä, että Suomessa todella joka paikassa oli desi-pullo käytettävissä, jopa laivassakin. Itselläkin taisi olla käsilaukussa pieni sellainen. Ja täällä Saksassa ei kyllä sellaisia näy missään. Luonnonlääkkeet taitavat kuitenkin olla parasta. Omat porkkanani eivät kasvaneet, mutta kaappini on täynnä musta- ja pun.viinimarja- ja vattumehuja, kaikenlaisia hilloja, omenoita (oli 82 kpl meidän puussa), pakasteestakin löytyy jotain, joten yritetään hoitaa terveyttämme.

  VastaaPoista
 6. Terveelliseltä näyttää kaikki, mutta voisitko seuraavaksi esitellä, mitä voisi syödä nilkan nivelrikkoon please.

  VastaaPoista
 7. sansku, pöpöjen "ystävä": pakko sun on se rokotus kai ottaa, kun on ollut just tulirokot sun muut. Eiköhän niissäkin jo ole kylliksi.

  Sira: Kelpaa teidän nyt nauttia kesän sadosta. Marjasato oli meilläkin hyvä, mutta omenoita ei tullut yhtä paljon kuin ennen.

  Allu: Kalakauppaan olisi sinulla nyt asiaa! http://manninen-nutraceuticals.blogspot.com/2009/09/glukosamiinisulfaatti-omega-3.html

  VastaaPoista
 8. Kalaa syön paljon, mutta ei ole näköjään auttanut.

  VastaaPoista
 9. Tänään tulee elokuvateattereihin filmi "Vision" Hildegard von Bingenin elämästä.

  VastaaPoista
 10. Mielenkiintoista. Löysin youtubesta katkelman siitä http://www.youtube.com/watch?v=BQ4ihPx0Jo4

  VastaaPoista
 11. Kotipuutarhani täällä Berliinissä; rosmariini parvekkeella. - Kävin tuossa lukemassa kesäisiä tekstejäsi. Pääsin Ulf Lundellin lauluun saakka...kivaa kuunneltavaa. R. tuli myös keittiöstä asti kuuntelemaan sitä.

  VastaaPoista
 12. Sira: Joo, tuo on kyllä hieno laulu. Mukavia lukuhetkiä edelleenkin:)

  Allu: Joo, hyvät näyttelijät, mutta filmi taitaa olla aika erikoinen teemaltaan.

  VastaaPoista