30.9.2009

Kiitos kirjeestä!

                     Kuvassa käytetty oman käsialan (tai sinne päin) fontti luotu täällä

Rakas blogiystävä!
Kiitos kaikista jutuista ja kuvista joita olet lähettänyt mukavan blogisi välityksellä.On aina yhtä jännittävää kurkistaa, oletko mahdollisesti jättänyt viestin kommentteihin. On myös hauska vaihtaa mielipiteitä kanssasi.Tämä on tätä nykyajan kirjeenvaihtoa, vai mitä.
Jo koulutyttönä vuosia sitten, vuosikymmeniä sitten, hankittiin kirjeenvaihtotoveri ulkomailta heti, kun oli aloitettu englannin tai saksan lukeminen . Samalla tavalla tulee meistä, ventovieraista ihmisistä täällä blogiemme  välityksellä "kirjeenvaihtotovereita". Jatketaan siis mielipiteiden vaihtamista edelleenkin.
Aivan ensimmäisen kirjeenvaihtotoverini kanssa kirjoitamme edelleen . Montaa sanaa saksankieltä tuskin osasin, kun lähetin ensimmäisen kirjeen hänelle.
Nämä oikeat, vanhan ajan kirjeet ovat minulle arvokkaita, en vaihtaisi niitä sähköpostiin mistään hinnasta. Tuossa minulla on nyt kaksi kirjettä odottamassa vastaamista ja sitten tietenkin sinulle blogiystävä, sinullekin lupaan kirjoitella..
Kaikkea hyvää sinulle!.

8 kommenttia:

 1. Minäkin rakastan kirjeitä ja kauniita postimerkkejä. Kirjeitä saan valitettavasti vain yhdeltä ystävältä Hampurista ja yhdeltä 11v tytöltä Suomesta. Mulla oli kirjeenvaihtokaveri Leverkusenissa ja Lüneburgissa. Sen pojan olen löytänyt netistä, mutta en uskalla ottaa yhteyttä. Tyttö on varmaan naimisissa ja muuttanut nimensä. Prahassa oli myös yksi poika, mutta se kirjoitti sellaista englantia, että 9 pisteen virheitä kuhisi monta yhdessä lauseessa enkä enää jaksanut sellaista tekstiä lukea, vaikka ei oma kielikään varmaan virheetöntä ollut.

  VastaaPoista
 2. Kirjeitä, niitä oikeita kirjeite (ei mainos- tai laskutus-) on niin niin kiva saada! Olen samaa mieltä kanssasi.

  VastaaPoista
 3. En ole saanut pitkään aikaan kirjeitä. Mutta noista ulkomaisista kirjeenvaihtokavereista on mukavia muistoja. Yhdenkään kanssa en ole enää yhteydessä, mutta kaikki lähetetyt kuvat on tallella. Niitä on joskus kiva katsella. Ensimmäinen oli Ranskasta, ja ihan vain englanniksi kirjoitettiin. Sillä tytöllä oli ihana käsiala, olin ihan kateellinen.

  VastaaPoista
 4. Mulla on 8 -vuotiaasta saakka ollut kirjekavereita ympäri maailmaa. Tulleet, menneet ja jotkut jopa pysyneet! Tänäänkin tuli kirje samanlaisella postimerkillä varustettuna kuin tuossa sinun kuvassasi päällimmäisenä. Näköjään samasta kaupungistakin :)

  Emailit on myös valtavan kivoja, tästä bloggailusta nyt puhumattakaan. Ihanaa sukeltaa toisenlaisiin (ajatus)maailmoihin kanssanne!

  VastaaPoista
 5. Allu: Soita sen tytön mahdolliselle veljelle,(jos tiedät etunimen), niin tein minä Berliinissä käydessämme. Politiikka sotki kirjeenvaihtomme aika pitkäksi aikaa, mutta kun Itä-Berliini lakkasi olemasta, löysimme toisemme tuolla tavalla uudestaan.

  Sira: Sinutkin löysin sieltä Berliinistä sattumalta. Taitaa olla pieni kaupunki:)

  kato nyt tätäkin: No sittenhän nämä "blogikirjeet" ovat mitä parhaimpia, jos ei kerran paperisia tule. Ihanasta käsialasta puheen ollen, näitkö hienon (huh) käsialafonttini, jolla olen sotkenut tuon kuvani!

  Susadim: Ettei se vain ole jompikumpi noista mun berliiniläisistä ystävistäni, joka sinullekin kirjoittelee?!

  VastaaPoista
 6. Käsialan perusteella ei. Mahdollista se kyllä olisi. Mulla on kirjekaverit Norjasta ja Espanjasta, jotka myöskin kirjoittelevat keskenään. Ihan sattumalta :)

  VastaaPoista
 7. Susadim: Samat intressit vetävät varmaan puoleensa ihmisiä, riippumatta siitä missä sattuvat asumaan.

  VastaaPoista
 8. Hieno fontti! Olisin tehnyt itsekin, mutta kun en voi skannata kotona (enkä kyllä koulussakaan...).

  VastaaPoista