11.8.2009

Nulla dies sine lineaIhan ei pidä paikkaansa tuo Topeliuksen ohjenuora, jonka hän oli isältään oppinut: ei päivääkään ilman piirtoa, sillä päivittäinhän en minä tänne kirjoita. Nyt on kuitenkin välittömästi laitettava näytille leipä, jonka tytär äsken leipoi, sillä pitäähän teidänkin päästä heti aamulla hiivan ja jalopenojen ostoon. Tämän leivän leipominen kannattaa!
Inte en dag utan ett streck, ett råd som Topelius hade lärt sig av sin far, stämmer inte riktigt i mitt fall. Inte skriver jag här varje dag, men nu var jag tvungen att visa brödet som dottern just bakade. Ni måste ju hinna skaffa jäst och jalapenos genast på morgonen. Det lönar sig att baka det här brödet!

5 kommenttia:

 1. Kiva, että pistit reseptin blogiin. Lähden ostamaan hiivaa ja jalapenoja. Mistäs arvasit, että niitä ei ole meidän jääkaapissa? Joskus kyllä on, mutta ei tänään. Eilen just sulatin ja putsasin sen ja tiedän tarkkaan sen sisällön.

  VastaaPoista
 2. Allu: Kävitkö kaupassa, leivoitko leipää? Kylläpä se maistui, kun söimme kotiin tultuani leipäaterian.

  VastaaPoista
 3. Kävin kyllä kaupassa, mutta päätin leipoa vasta viikonloppuvieraille. Halusin vaan hommata kaikki tarvikkeet, varsinkin kun täältä ei aina saa sinappijauhetta, sitä kun ei normaalisaksalainen tahdo tuntea lainkaan, mutta sain meidän ostarista jopa sitäkin.

  VastaaPoista
 4. Geht es jetzt um das schöne Geschirr oder um die spartanische Kost?

  VastaaPoista
 5. Wienermädel: Es geht um das köstliche Brot:)

  VastaaPoista