8.8.2009

Lompakosta löytyy

No nyt tulee vaatimaton vastaukseni dit un dat sitä sun tätä-blogin lompakkohaasteeseen.
Tämä vanha lompakko on minulla ollut käytössä viimeiset pari vuotta. Siinä on paljon tilaa, sen lokeroihin kerääntyy mukavasti valtavat määrät kuitteja ja muita turhia papereita, kaikenlaisille luotto- ym. korteille siinä on hyvät taskut, kolme vetoketjullista osastoa pikkurahoille ja erilaisille lippusille. Kuulostaa aivan täydelliseltä lompakolta, mutta ei, ei se ole sitä. Se on aivan liian suuri , ei sitä voi ottaa mukaan joka paikkaan ja painoakin sillä on aika paljon. Tuo pieni ruskea nahkalompakko on näppärämpi. Kolme sisätaskua ja kaksi vetoketjutaskua takaavat, että sinne mahtuu välttämätön mukaan otettava. Erittäin hankalaa on vain tuo muistaminen. Muista siirtää ajokortti, Visa, kolikoita ym. isosta pieneen! Aivan joka kerta käy niin, että puuttuu juuri se etukortti, mikä olisi ollut tarpeen juuri siinä kaupassa, josta löysin niin hyvän, sanotaan nyt kassin, jäsenalennuksella.


Tämän verran minulla oli nyt rahaa. Ei noilla pitkälle pötkitä, mutta onhan tuossa sitten noita kortteja aivan joka lähtöön.~~~~~~~~~~~~
Sitten aivan toiseen asiaan. Samainen bloginpitäjä valitti, kuinka hyttyset häntä siellä Saksanmaalla kiusaavat. Täällä meillä on ollut kovin rauhallista hyttysten suhteen. Tämäkin hyttyspönttö on ollut tyhjillään juhannuksesta lähtien.

5 kommenttia:

 1. Stylet lombookit sulla. Vastustin pitkään kaikkia alennuskortteja, mutta lopulta taivuin. Niin ne periaatteet lentelee roskakoriin...

  Söpö hyttysasumus. Saiskos samalla mittasuhteella vielä hyttyshaavin?

  VastaaPoista
 2. Susadim: Katos vaan, samasta roskakorista löytyvät minunkin periaatteeni.
  Hyttyshaavi, jaa, mitenhän sen näpertelisin!

  VastaaPoista
 3. Samoin mulla on aina väärät kortit mukana, kun niitä on niin paljon, ettei aina jaksa kaikkia kantaa. Mies vihaa mun alennuskortteja, mutta olen aika monta kivaa asiaa niiden kautta saanut.
  Voi voi jukra, nyt tiedän, miksi niitä hyttysiä lentelee kodittomana. Unohdin nimittäin laittaa hyttyspöntön ulos, se on eteisen seinällä. Onko teilläkin berliiniläinen Mückenhäuschen? Berliinin suomalainen seurakunta on niitä myynyt kodittomien hyväksi. http://www.berlin.de/imperia/md/images/buergeraktiv/mueckenhaeuschen1.jpg

  VastaaPoista
 4. Unohdin sanoa, että te saatte olla onnellisia, ettei teillä ole sentin ja kahden sentin kolikoita niinkuin täällä muualla Euroopassa. Suomalaiset on tehneet todella fiksun päätöksen poistaa ne käytöstä.

  VastaaPoista
 5. Allu: Tuon hyttyspöntön ostin täällä joskus partiolaisilta, muistaakseni. Näyttää olevan sama arkkitehti kuin berliiniläisellä Häuschenilla.

  Sentin ja kahden kolikoita on kerääntynyt meillekin ihan turhina "matkamuistoina".

  VastaaPoista