10.8.2009

Don't cross the stream to get the water

Aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan, jos haluaa matkustella. Turistia voi leikkiä myös kotinurkilla. /Varför gå över ån efter vatten om man vill vara turist. Resor nära hemknutarna kan vara mycket givande.

Kristinestad
Tämä pikkukaupunki on harvinainen siitä, että se on säästynyt tulipaloilta.
Den här lilla staden har aldrig brunnit och därför finns ett stort antal trähus bevarade.


Siitä johtuukin, että siellä on edelleen paljon pieniä puutaloja.

Vaasa,Vasa

Tämä kaupunki perustettiin sen sijaan uudelle paikalle sen jälkeen, kun entinen, tiheään rakennettu puutalokaupunki oli palanut maan tasalle.
Den här staden var också tätt bebyggd med trähus, men förstördes i en brand och flyttades till havsstranden.Meri on tärkeä osa kaupunkia

12 kommenttia:

 1. Puutalokaupungit on niin kertakaikkisen viehättäviä! Jostain syystä Kristiinankaupungista on jäänyt mieleen Kissanpiiskaajankuja sekä leirintäalue.

  VastaaPoista
 2. mina haaveilen etta saisin tulla turistiksi suomeen oikeen kunnolla. koluta kaikki paikat.

  voi kun sun kuvat vaan olisi isompia...

  VastaaPoista
 3. Susadim: Kissanpiiskaajankuja on varmaan tuon kaupungin tunnetuin "katu".

  sansku: Aika vaatimattomia ovat nämä nähtävyydet verrattuna siihen mitä olet viime aikoina esitellyt, mutta turistihan näkee kaiken eri silmin.

  VastaaPoista
 4. eipas kun oikeen kivaa on suomessakin. sita vaan ehka suomalaiset ei niin arvosta kun siella itse asuu. joka maassa omat kivat jutut. ulkosuomalaiselle suomi kuvat ovat ihanuutta. varsinkin minulle joka en ole paassyt kovasti suomessa matkustamaan.

  kuvien koosta. no ehka se etta on nelja kuvaa yhdessa kuvassa niin kuvat tuntuu pienelta. mutta kylla klikkasin jotta nain isompana. lisaa vaan suomi kuvia. :)

  VastaaPoista
 5. „Willst du immer weiter schweifen? Sieh, das Gute liegt so nah. Lerne nur das Glück ergreifen: Denn das Glück ist immer da.“ sanoi Goethe.
  Kivoja paikkoja, en ole koskaan käynyt Kristiinankaupungissa, Vaasa on toki tuttu paikka.

  VastaaPoista
 6. Sansku ja Allu: Niinhän se helposti on, että ruoho on vihreämpää aidan takana. Silmät auki siis.
  Vai on Vaasa Allulle tuttu, kuis?

  VastaaPoista
 7. Kyllä mä aika lailla pidän silmät auki ja tunnen esimerkiksi Saksaa paljon paremmin kuin keskivertosaksalainen ja Suomeakin olen kiertänyt, mutta en nyt joka pikkukaupunkia.
  Se Vaasa on kyllä vähän selläinen häpeäpilkku CV:ssäni. Oltiin tyttökaverin kanssa lähdössä sinne Kauppakorkeaan tai oltiinkin siis siellä, mutta muutettiin molemmat suunnitelmia ja meikä lähti aika pian Saksaan, kun tutustui yhteen sympaattiseen sakemanniin. Yritin katsella kartasta asuinpaikkaamme, taisi olla Koulukatu. Alivuokralaisena oltiin, isäntäväki oli svenska talande bättre folk, aivan herttaisia ihmisiä vaikka yksi niistä kovin erikoinen ja onkin nyt taiteilija ja filosofi.

  VastaaPoista
 8. Minä se olen, joka ei aina osaa pitää silmiään auki, vaan mennä viipotan pää kolmantena jalkana.
  No mutta, jälleen GMTA. Olin minäkin noihin luultavasti samoihin aikoihin menossa isäni toiveen mukaan tuohon kotikaupunkini uuteen kauppakorkeaan, mutta Turku houkutteli enemmän, joten menin sinne. Koulukadulla käyn usein helssaamassa tuttua väkeä.

  VastaaPoista
 9. Så sant så!! Jag tycker det hör till att resa runt lite i eget land och inte alltid åka utomlands. Vi konstaterade än en gång i sommar, att Finland är ett mycket vackert land. Man behöver inte åka så långt!!
  Är det dina egna bilder?? Snygga foton och fina vinklar.

  VastaaPoista
 10. Karina: nästan alla är mina. Några är dotterns. När de gick i Vasa hade Sarah sagt åt henne, att hon borde ta några bilder till memmis (min) blogg!! En blivande "scrappare" kanske:)

  VastaaPoista
 11. Kiitos Krisse! Vanhoista kaupungeista löytyy aina kuvattavaa.

  VastaaPoista