7.7.2009

Tyylikästä hattumuotia / Stiliga hattar


Tänään olen huvitellut hattujen ja muutenkin muodin parissa. Katselin vanhoja valokuviamme ja tuntui kuin olisi muotilehtiä selaillut. Kuvista huomaa, että hattu on ollut tärkeä osa pukeutumista äidilleni ja muille sukulaisille.
Idag har jag bläddrat igenom våra gamla fotografier och det var som att bläddra i modetidningar. Roligt var det cokså. När man tittar på bilderna med min mamma och andra släktingar ser man vilken viktig detalj hatten var, om man ville vara välklädd.


Myös miehen äidille ja tämän suvulle oli hattu tai muu päähine kesät talvet erittäin tärkeä asia. Olivat siis koko joukko hyviä hattukaupan asiakkaita. Rouva turkissaan käsilaukku sievästi kädessä on miehen täti, joka esittelee huippumuotia 40-luvun Helsingissä:)
Hatten var en lika viktig detalj för min mans släktingar, det syns ju i bilderna. Hans mamma och de andra var säkert flitiga kunder hos en hattaffär. Frun som står där i sin päls och håller en handväska så vackert i handen är min mans moster, som visar det nyaste modet i 40-talets Helsinfors:)

Naisten Ääni-lehtiä 30-luvulta minulla on sidottuna kaksi, kolme vuosikertaa. Ihania juttuja, ihania mainoksia myös. I tidningen Naisten Ääni från 30-talet kan man läsa inressanta artiklar om vad som helst, men ocså reklambilderna är härliga.
Links: 1. Jos haluaa hattutapetin, tässä olisi. 1. Om du vill ha en personlig tapet, titta hit.

2.Jos haluaa tietää, mitäTarja Halonen kertoo hatuistaan, voi vilkaista tänne. 2. Här får du veta, vad Tarja Halonen berättar om hattar.

7 kommenttia:

 1. Hauska hattupostaus! Noita vanhoja kuvia ja lehtiä voisi tutkia päiväkausia. Vaatteita ja muuta tavaraa tulee aina tutkittua tarkkaan kuvista. Kerran bongasin ihanan takin eräästä valokuvasta ex-miehen mökillä. Ei aikaakaan kun löydettiin sama takki sieltä mökin vaatekätköistä, anopin vanha kolttu siis. Pesin ja otin takin käyttöön. Anopin kommentti oli, että eihän se mahdu sulle kiinni...en tainnut sen jälkeen takkia pitää! :D

  VastaaPoista
 2. Krisse, ja mukava oli tehdäkin!!

  Susadim, meidän tyttö löysi komerosta minun vanhan, mutta uudenveroisen mustavalko-raitaisen Vuokko Nurmesniemen takin. Se on kuulema herättänyt ihastusta joka puolella. Kerran oli tullut vastaan sama takki,molempia kantajia hymyilytti ja hämmästytti.

  VastaaPoista
 3. Voi miten ihania vanhoja valokuvia ja hatut on kuin Ascotista. Itse en tykkää pitää mitään päässä, mutta hattuja on silti kiva katsella. Olkihattu mulla tosin on Australian muistona. Kyllä teiltä kaikkea löytyy, noin vanhoja lehtiäkin, varmaan mielenkiintoista katsella niitä. Kiva postaus!

  VastaaPoista
 4. Allu,lehdet on hienosti sidottu nahkaselkäisiin kansiin,joten noita kahta kirjaa on helppo säilyttää kirjahyllyssä. Löysin ne kerran sattumalta antikvariaatista.Oli pakko ostaa ne, koska ne olivat kuuluneet osoitelapuista päätellen äidilleni tärkeälle henkilölle. Oli hyvä ostos.

  VastaaPoista
 5. Hienoa hattumuotia!
  Mulla taitaa olla sellainen pää, ettei hattu sovi, joten ei ole tullut muuta kuin joskus pilanpäiten kaupassa kokeiltua.

  VastaaPoista
 6. kato nyt tätäkin: Tuo on ihmeellistä, miten hattu sopii kenellekin. Olen paljon äitini näköinen, kuitenkaan eivät hatut sovi minulle sitten ollenkaan ja hänelle ne sopivat täydellisesti, kuten kuvatkin osoittavat

  VastaaPoista