28.5.2009

Puun tarinoita


Isäni oli kätevä käsistään. Vapaa-aikoinaan hän saattoi etsiä sopivan puupalan, ottaa taltan käteensä ja aloittaa veistämisen. Muistan, kuinka hän istui keskittyneenä työhönsä ja vähitellen alkoivat taltan jäljet ruskeassa puussa muotoutua kuviksi, taide alkoi elää puussa.
Joskus ei tahtonut löytyä sopivan laatuista puuta, muistan isän harmitelleen. Joskus puu oikkuili hänen kanssaan, ei käyttäytynyt ennakkosuunnitelmien mukaan. Joku kohta halkesi yllättäen, oksan kohta oli hankalassa paikassa. Minulla ei ole hänen parhaimpia töitään, mutta nämä, jotka seinillämme ovat, ovat hyvin tärkeitä ja rakkaita.Ei se omena kauas isoisänkään puusta putoa sillä kätevä käsistään on myös hänen tyttärenpoikansa, jonka taidonnäytteitä ovat nämä renginkaapit, kirjoituspöytä, perinteisen mallin mukaan tehty tuoli ja paljon muuta. Kauniita ja käytännöllisiä esineitä, joista meillä on täällä kotona iloa ja hyötyä. Ihme kyllä, poika ei ole niin kovin kiinnostunut tällaisista nikkarintöistä, vaan on valinnut ammattinsa tietotekniikan parista. No onhan siitäkin iloa ja hyötyä äidille, joka viihtyy aika hyvin tietokoneen ääressä.

7 kommenttia:

 1. Mun isan veli oli myos kateva puun kanssa. Veisti lintuja ja vaikka mita.

  Joskus on kivempi etta jattaa tallaiset harrastukseksi, ei tyokseen. Aika paljon on poikasi saanut aikaiseksi ihan harrastuksena vaan!

  VastaaPoista
 2. No onpas teillä lahjoja,
  ihmettelee ja ihailee nimimerkki "Untalented".

  VastaaPoista
 3. Lapsuuteni naapuri teki myös puusta paljon kaikkea hienoa.
  Hienoja töitä nuo pojan tekemät!

  VastaaPoista
 4. sansku, "Untalented" ja kato nyt tätäkin:
  Onhan tuo poika kätevä, myönnettävä on. Nuo työt hän teki artesaanikoulutuksen yhteydessä ennen kuin hankki toisen koulutuksen.(Jos on allerginen puupölylle, niin kuin hän, ei paljon huvita puuta sorvailla.)

  VastaaPoista
 5. Tulin etsimään helluntai-postausta, mutta eipäs löytynyt.

  VastaaPoista
 6. Kauniita niin nuo taulut kuin puiset huonekalutkin. Teillä taide on siis sukuvika! Hienoa!

  VastaaPoista
 7. Allu: Mitäs veit ideani!

  savisuti: Sekä äidin että isän puolelta löytyy kyllä luovia puuhastelijoita, niin kai se sitten sukuvika on.

  VastaaPoista