20.4.2009

"Hieno pieni krumeluuri, tahdo olla en mä stuuri"/"Fina lilla krumelur, jag vill aldrig bliva stur"


Jokainen ihminen on luova ja osaa tehdä taidetta, jos vain antaa itselleen siihen mahdollisuuden ja kuten Peppi Pitkätossu tuossa otsikossa sanoo, kannattaa pysyä jos nyt ei lapsena niin ainakin lapsenmielisenä.
Tuollainen lapsellinen innostus taitaa minulla olla tallella, näkyyhän se näistä töistäkin. Meitä on pieni ryhmä, joka kokoontuu vuodesta toiseen keramiikkapajalla. Hauskaa meillä on ja kaikki mahdolliset vaivat unohtuvat, kun tunnemme käsissämme pehmeän saven. Ideat voivat olla omia tai lainattuja, ei väliä, sillä pääasia on se tekemisen ilo. Paras vain ottaa esille se piilossa oleva lapsenmieli. Elämä on paljon onnellisempaa, kun ei liikaa tärkeile.

Alla människor kan vara kreativa, men man måste våga visa sitt barnasinne. Man ska vara lite som Pippi, ett evigt barn med fantasi.

Mina keramiksaker här visar att jag nog är ganska barnslig ännu. Precis lika barnslig som de anra i den lilla gruppen som samlas år efter år i keramikverkstaden och njuter av att hålla den mjuka leran i händerna. Det är bäst att inte vara så vuxen och så viktig, då är livet mycket lyckligare.Ehkä talvi on mennyt vihdoinkin menojaan, mutta tuleehan se joskus taas takaisin. Tulee jälleen tarve lämpimille vaatteille. Löysin kirjastosta tämän Maria Gullbergin kirjan, joka on täynnä kivoja virkattuja rannekkeita ja kämmekkäitä. Pitää pistää jotkut mallit talteen, jos vaikka ilmenee virkkausinnostusta keskellä kesää, tai mikseipä nyt heti.
Jag tror att vintern äntligen är över, men det kommer ju nya vintrar och det behövs varma kläder sedan igen. I Maria Gullbergs bok som jag hittade på biblioteket finns vackra virkade muddar. Jag blev genast inspirerad och tänker nog ta fram virknålen och börja virka.

10 kommenttia:

 1. Ihania nuo sinun keramiikkatyösi. Niitä on varmasti hauska tehdä mukavassa porukassa. Minä kudon tällä haavaa noita sukkia, eikä yhtään samanlaista paria löydy. Kreatiivista tai ei! Mutta hauska on katsella tuloksia.

  VastaaPoista
 2. Kivoja töitä!

  Keramiikkaa haluaisin itsekin kokeilla pitkän tauon jälkeen. Aikaisemmin Suomessa asuessani sain aikaiseksi kaksi villapaitaa per vuosi, mutta tänne tultua se jäi. Vaan samanlaiset jättivillapaidat eivät taida olla enää muotiakaan, niitä oli helppo tehdä telkkua katsoessa.

  VastaaPoista
 3. Kyllä sinä osaat *neidischsei*.
  Pitäisköhän taas yrittää virkkaamista. Viime vuosisadalla virkkasin keittiöön verhot.

  VastaaPoista
 4. Sira. Aiotko perustaa Siran sukkapuodin?

  kato nyt tätäkin: Kyllä ne taas pian tulevat muotiin ne jättivillapaidat. Saat nähdä.Voit sitten kaivaa niitä esille kaapeista.

  Sansku: Näitkö sen puun. Idea on sama kuin siinä postauksesi "pottery barn" puussa, vaikka onkin ihan eri tyyppinen.Savitöillä kun on omat rajoituksensa.

  Allu: Virkatut keittiönverhot!Wau!

  VastaaPoista
 5. Danke für die lieben Zeilen nd liebe Frühlingsgrüße!

  VastaaPoista
 6. Mukavaa keskiviikkoa toivottaa Krisse..lukusilla olin..:-)

  VastaaPoista
 7. Vad fina saker du gjort! Du har en skön inställning till livet. Varför ska man behöva vara så viktig av sej bara för att man är vuxen!? Barnasinnet är det bästa som finns. Kanske vi som jobbar med barn lyckas hålla det vid liv längre!? Man får ju hoppas och önska.
  Ha det bra!

  VastaaPoista
 8. Karina: Ja, vi tycks ha den fördelen att vi låter det barnsliga som finns inom oss vara kvar.Det finns ju undantag också;)
  Ha det så bra!

  VastaaPoista
 9. Jaa...siinäpä on ajatusta. Meinasin kyllä, että jos ensi joulun alla menisin joulumarkkinoille myymään niitä sukkia. Eilen möin kaksi paria R:n siskolle, kun olivat täällä kylässä. Viime joulun alla möin jopa 6 paria. Pienestä se alkaa.

  VastaaPoista