10.1.2009

Kaunis talvipäivä / En vacker vinterdag

Ulkona olisi pitänyt olla tänään ja nauttia, mutta lähdimme kuitenkin kaupunkireissulle. Kirjakauppaan piti päästä, samoin Prismaan, ostoslistaan kun oli kertynyt jo sen verran kaikenlaista, mitä täältä maalta ei saa. Auton ikkunasta sai sitten vain ihailla maisemia. Samalla matkalla käytiin pikkutyttöä tervehtimässä, pelattiin erä Bamse-muistipeliä, juteltiin ja juotiin kahvit.
I dag var det en jättevacker dag, men vi for ändå till stan för att handla. Lite synd. Köplistan hade blivit så lång, vi hade ärende till bokhandeln och till Prisma, för det finns så mycket sånt som man inte får här på landet. På samma resa träffade vi lillflickan och spelade Bamse-memory med henne, pratade lite och drack kaffe.
Kun saavuimme kaupunkiin, aurinkoa ei enään näkynyt ja sitten loppui akkukin kamerasta, mikä on todella harvinaista. Harmitti niin, että päätin laittaa lainattuja kuvia tähän jatkoon.
När vi kom till stan, syntes solen inte mera och sedan fungerade kameran inte, för ackun var slut. Det händer inte ofta och det harmade mig så, att jag nu lånar här bilder tagna av någon annan.

Rantakatu - Vaasan kirkko, Pyhän kolminaisuuden kirkko - Kaupungintalo
Strandgatan - Trefaldighetskyrkan i Vasa - Stadshuset

Kauppahalli kadun päässä - Rautatieasema 1800-luvulta - lastentarha, josta minulla on ihania lapsuusmuistoja.
Saluhallen i ändan av gatan - Järnvägstation från 1800-talet-  barnträdgård. Därifrån har jag härliga barndomsminnen.

15 kommenttia:

 1. Ihania kuvia, eniten pidän tuosta ensimmäisestä, jossa näkyy punaisen talon nurkka, se on niin suomalainen.

  VastaaPoista
 2. Kyllä minäkin siitä ensimmäisestä pidän. Siinä on syy, mikä pidättelee meitä täällä, tuota ei saa mukaan jos kaupunkiin muuttaisi. Toisaalta, kyllä tuo vanha kotikaupunki houkutteleekin, varsinkin pimeinä talvi-iltoina.

  VastaaPoista
 3. Kiva kuva sarja sinullakin. Minäkin eilen tein postauksen aamukahvi matkastamme.
  Oli mukava katsella kuvia sinun kauppamatkalta.
  Hyvää sunnuntaita!

  VastaaPoista
 4. Krista: Kävin eilen pikaisesti blogissasi ja nauratti, kun näin että sinulla oli siellä samanaiheinen postaus kuin minulla juuri siinä työn alla.

  VastaaPoista
 5. S. tunnisti pankin, "junan läheltä" ja "kirkonkello", mutta missä postitalo?

  T. tonttutyttö

  VastaaPoista
 6. S.: Tunnet hyvin kaupunkisi. Niin, postitalo tosiaan puuttui.

  VastaaPoista
 7. Igår var det verkligen en fin vinterdag. Anton och jag var ute länge på förmiddagen och hade skoj. =)
  Kika gärna in i min blogg, jag lade just dit en ny LO...en ROSA!! :-o
  Ha det bra!

  VastaaPoista
 8. Ihana talvi on teilläkin, joskin meilläkin talvi jatkuu. Yöt ovat tuntuvasti miinuksen puolella, päivisin pysyy sen verran, että talvi voi jatkua. Tiedätkö, että me Rainerin kanssa käväisimme jopa kelkkamäessä...Lumi sen kun pöllysi vaan!

  VastaaPoista
 9. S.Berliinistä: Ohoh, oikein kelkkamäessä olitte laskettelemassa. Hauskaa oli varmaan, mutta varokaa nyt "vanhoja" luitanne, älkää liikaa innostuko.

  VastaaPoista
 10. Juu-uu! Vanhat luut ovat kunnossa. Tänään hiihdeltiin ja Hanna sai sen verran aikaseksi, että katkaisi sauvan. Siis sauvat katkeilevat, luut ovat kunnossa. Talviterveisin SiHaRa

  VastaaPoista
 11. SiHaRa: Teillähän on paljon talvisemmat säät juuri nyt. Täällä on plusasteita ja lumi sen kun sulaa. Tylsää. Sehän on mukavaa, kun Hanna on vielä siellä. Terveiset teille kaikille.

  VastaaPoista
 12. Mein Schwedisch ist leider nicht gut, aber ich versuche es heute trotzdem einmal:
  Vilken underbara bilder gjorde du! Hur heter den här stan och hur långt måste ni åka dit? Jag tycker om Bamse, men i schweiz har vi ingen möjlighet att köpa något från honom.
  So, ich hoffe, du konntest ungefähr verstehen, was ich sagen wollte.
  Mit lieben Grüssen
  Doris

  VastaaPoista
 13. Doris: Hur är det möjligt, att du kan så bra svenska!?
  Staden som du ser i mina bilder heter Vasa. Nu bor jag på landsbygden, ca. 35 km från Vasa.
  Ha det så bra!

  VastaaPoista
 14. Das sind traumhaft schöne Winterbilder, so schön weiß und ohne Schmutz und Schmatsch, wie wir es jetzt in Wien haben!

  VastaaPoista
 15. Wienermädel: Leider haben wir auch hier ein paar Tage weiss und schön und dann wieder Schmutz und Schmatsch. Früher war alles ganz anders. Die langen Winter mit viel Schnee sind vorbei, die Winter sind milder geworden, wenigstens hier in Norden.

  VastaaPoista