24.1.2009

Bleu, bleu, l ´amour est bleu...

....mutta lempivärini se ei ole. Niin voisi tosin kuvitella, kun katselee meillä ympärilleen. Eilisen ostoskierroksen jälkeen huomasin , että sinistä oli jälleen ostoskärryissä aika paljon. Viestittävätkö värit jotakin? Pitääkö paikkansa, että "SININEN on luovuuden, intuition ja inspiraation väri. Sinisävyisessä huoneessa on helppoa olla luovasti ahkera. Tiede, taide ja keksinnöt syntyvät useimmiten yön sinisinä hetkinä. Indigon sininen on kuin syvä hiljaisuus ilman uneliaisuutta. Väri herättää uinuvan taiteilijan työt pöytälaatikosta julkisuuteen. Sininen rohkaisee esiintymään, avaamaan ääntä: laulamaan, lausumaan ja pitämään puheita sekä soittamaan jne"


Käsintehtyjä lasilautasia ja luomuviinirypäleitä. Marikulhollinen Fazerin suklaata

Snöstjärna duffelini Gudrun Sjödeniltä. Peltinen lokerikko puutarhatöitä varten. Pian on kevät, eikö niin!

Opiskeluaikoina tuo maaginen värini oli keltainen ja sen ymmärrän jos "KELTAINEN on tiedonhalun ja oppimisen väri. Se vahvistaa muistia ja mielenlogiikkaa. Keltainen antaa itseluottamusta, levollisuuden tunnetta ja lisää stressin sietokykyä, aktivoi aivoja ja päättelykykyä".


10 kommenttia:

 1. Åhh, så fint! Jag älskar också blått!! Så härlig färg.
  Trevlig helg!

  VastaaPoista
 2. Lapsena minulla oli aina vaaleansininen rusetti hiuksissa. *hihi*
  Kyllä edelleen pidän sinisestä ja keltaisestakin ja punaisesta ja viime vuosina olen oppinut pitämään vihreästäkin, joka oli isäni lempiväri,sillä isä oli esperantisti ja vihreä on esperanton väri. Appiukkokin oli muuten esperantisti ja he puhuivat keskenään esperantoa.

  VastaaPoista
 3. Piti vielä sanoa, että tykkään tuosta mariskoolista, mutta en ole sellaista vielä saanut, kun mies ei tykkää. Salakavalana olen jo suunnitellut pyytää jotain suomalaista tuttua ostamaan sen lahjaksi.

  VastaaPoista
 4. Kaunista. Sininen on lempivärini.

  VastaaPoista
 5. Jaaa! Koulutyttönä minulla oli melkein kaikki sinisitä; oli sininen takki, lakki, hame, housut ja sukkuhousut. Olin sininen päästä jalkoihin, kun isän mielestä sininen oli kaunis väri ja mulla siniset silmät. Sitten tulikin kausi, jolloin melkein vihasin sinistä väriä. Nyt sekin on takana ja Suomen sininen taivas kiehtoo mieltäni. Sininen on kaunis väri. Si

  VastaaPoista
 6. Kauniita kuvia. Minä tykkään vaaleansinisestä ja vaaleanpunaisesta-

  Hyvää viikonkoppua toivottaa Krisse

  VastaaPoista
 7. Karina: Tack för kommentaren :)Oj, vad ni alla tycker om blått.

  Allu: Olisinpa kuullut, kun he puhuivat esperantoa. Mielenkiintoista. Osaatko sinä? Minä en osaa,mutta pidän vihreästä.

  savisuti: Kiitoksia paljon kommentista:)

  Si: Niin ne lempivärit vaihtelevat iän mukana. Lapsena minulla ei varmaan ollut mitään sinistä, mutta silmäni ovatkin vihreät:)

  Krisse: Ovatpa blogiystäväni sinisen ystäviä, vaikka onhan tuolla vilahtanut muitakin värejä ja lopuksi saatiin mukaan vaaleanpunainenkin. Hyvä.

  VastaaPoista
 8. En osaa kuin pari sanaa esperantoa. Kun luin neljää vierasta kieltä koulussa, en enää viitsinyt opetella.
  Olen muuten myös joskus tilannut vaatteita Sjödeniltä.

  VastaaPoista
 9. Apua, miten ihania sinisiä juttuja... Juu, sininen kyllä ON minun aina-lempivärini, vaikka muuten vähän vaihtelevatkin.
  ♥ maaria

  VastaaPoista