15.11.2008

Luovasti puuhastellen kohti joulukuuta / Lite pyssel i höstmörkret


Ompeleminen ei ole vahvin taitoni, mutta jos jotakin haluan näperrellä, niin teen sen. Tulos on mitä on. Kun ompelukone on nyt ollut pöydällä jo pitemmän aikaa, kaivoin esille punaisia jouluisia kankaita ja nyt sitten vain sydämiä ja muuta kaunista ompelemaan!.

Att sy är inte min starkaste sida men jag syr ändå. Det får bli vad det blir. Jag har haft symaskinen framme redan en längre tid och nu skall jag sy någonting till julen, rödrutiga hjärtan och annat vackert.


Mistähän tuokin vanha pyykkipinnapaketti on meille tullut, ehkä isovanhempien peruja. Nyt niistä on joka tapauksessa valmistumassa pikkutytölle adventtikalenteri. 24 pussia on ommeltu vanhasta lakanasta (famon kirjailema nimikointi säästettiin koristeeksi) ja pikkutyttö ja äiti saavat itse tehdä loput eli numeroida pussit.

Varifrån har det där gamla paketet med klädnypor kommit till oss egentligen. Kanske med farföräldrarnas saker men nu håller jag på med att göra en adventskalender åt lillflickan av dem.

Jag har sytt 24 påsar av ett gammalt lakan (jag sparade famos broderade initialer som prydnad) och lillflickan och mamman får själv göra resten: skriva in nummrena på påsar.


8 kommenttia:

 1. Hyvää sunnuntaita joulukalenterin tekojöille. Kotkassa ilma näyttää tänään hyvältä ja ajattelin vielä ulkohommiin mennä.
  Remontti valmistuu hitaasti ja eilen oikein todella hokasin että jouluun enää reilu kuukausi. Kiirettä pitää..
  -Krisse-

  VastaaPoista
 2. Vilken rolig julkalender. Hon kommer säkert att tycka om den. Här blir det nog en helt vanlig kalender av nåt slag.
  Vi var på IKEA resa från jobbet igår och där fick man inspiration till mycket. Var till köpcentrum Mylly där bredvid, så jag fick hem lite grejer från Tiimari! =)
  Ha det bra!

  VastaaPoista
 3. Hier scheint es sich um einen Adventkalender zu handeln - viel Freude beim Basteln.

  VastaaPoista
 4. Krisse: Aika tosiaan rientää ja olen vakaasti päättänyt aloittaa jouluvalmistelut ajoissa tänä vuonna. Saas nähdä onnistuuko. Täällä Vaasan seudulla on tullut hiukan lunta, joten ulkohommat saa unohtaa. Reipasta remonttimieltä sinne Kotkaan. (Olemme asuneet tässä talossa vuodesta 1987 ja yläkerrasta puuttuu vieläkin jokunen lista. Ehtiihän tässä vielä :)

  Karina: Jag vill också fara till IKEA !!!
  Jag tror också att S. kommer att tycka om kalendern. Hon samlar och älskar klistermärken, så det är lätt att hitta på vad man ska ha i påsarna: I dag ett Nalle Puh-märke, i morgon Snorkfröken osv.

  Wienermädel: Stimmt genau! Unser Enkelkind freut sich schon darauf.

  VastaaPoista
 5. Kiva joulukalernteri siitä varmasta tulee. Tein itse aikoinani Hannalle vanhoista kankaista 24 erilaista pussia, joita sitten joka adventtiaika täyttelin mitä erilaisimmilla asioilla. Hanna ei välittänyt enää muista kalentereista, paitsi tietysti seinäkalentereista, joista availtiin luukku joka aamu. Kivaa joulunvalmistelua toivottaa Sisko

  VastaaPoista
 6. Sisko: Meidänkin lapsilla oli aikoinaan itsetehty joulukalenteri, joka oli tehty pienistä askeista. Oli aika kova työ keksiä kolmelle pikkutavaraa niihin, mutta kun näki kuinka innostuneita he olivat, niin mielellään niitä täytteli.
  Myöhemmin sai koirapoika periä kalenterin ja oppi aamuisin istumaan sen edessä , kun tiesi, että siellä oli jotain hyvää. Tänä yritämme pärjätä ilman, tai saa nyt nähdä.

  VastaaPoista
 7. Hei Clarissa,
  kiva kun taas pistäydyit!
  Kalenterista tulee varmasti ihana - työpöytäsi näyttää täsmällään omaltani: oma jouluni on ehdottomasti aina punavalkea, vaikka Itävallassa ihmiset laittavat joka jouluunsa eri värit - siinä voi olla esim. oranssia ja lilaa... Nyt suunnittelen punaruutuisia tonttulakkeja kalenteriksi teineille (ja vähän itsellekin) ;-)

  Rakastan punaruutukankaita ja jos kurkkaat blogini ihan alkuajoille kesältä 2007 huomaat, että maalasin juuri tuollaisia pyykkipoikasia!
  Sinulla on sitten hyvä maku *gg*

  Eihän sinull aole mitään sitä vastaan, jos laitan sinut blogilistalleni?

  Tänään pidän vapaata, ja pitääkin kiirehtiä tonttuilemaan, sillä, kuten jostain kerran luin:
  joulu tulee aina niin yllättäen!

  Lämpimin terveisin pikkupakkasesta (eka kertaa tänä vuonna, hurraa!)

  *jaanamaaria*

  VastaaPoista
 8. Kiva idea tuo pyykkipoikien maalaus!! Kalenterista tulee varmasti kaunis.

  VastaaPoista